Live Live

[VIDEO] Bezorgde bewoners over plannen waterstoffabriek

Woensdag 03 april 2024 15:00

[VIDEO] Bezorgde bewoners over plannen waterstoffabriek

Nissewaard - Een mogelijke locatie voor een elektrolyse- of waterstoffabriek in het groene hart van Nissewaard, in de Polder van Simonshaven, wordt momenteel besproken door het ministerie van Economische Zaken. Dit voorstel heeft echter verschillende reacties opgeroepen, niet alleen van directe omwonenden, maar ook van bewoners in nabijgelegen gebieden zoals Geervliet, Zuidland, Abbenbroek en Spijkenisse.

Sommige bewoners, waaronder Anneke Lugtenburg, een bewoner en akkerbouwer, uiten hun zorgen en ongenoegen over de mogelijke impact op de natuurlijke omgeving. Lugtenburg woont slechts op enkele honderden meters afstand van de voorgestelde locatie voor de waterstoffabriek, die mogelijk 40 meter hoog en 6 voetbalvelden breed zou zijn.

Ook de lokale politieke instanties, waaronder de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders, zijn tegen het voorstel. Wethouder Hottentot heeft aangegeven dat de gemeente zelf een formeel standpunt heeft ingenomen tegen het project. Verschillende belangengroepen, waaronder 'Voor Nissewaard', roepen op tot meer betrokkenheid van de burgers in het besluitvormingsproces. De deadline voor het indienen van zienswijzen is echter snel naderende, namelijk 4 april.

Sommige bewoners hebben hun bezorgdheid geuit over de helderheid van de communicatie en hebben verzocht om een verlenging van de termijn voor het indienen van zienswijzen. Het zou volgens hen van fatsoen getuigen als de burgers meer tijd krijgen om zich te informeren en hun standpunten kenbaar te maken. Zienswijzen kunnen worden ingediend tot 4 april via de website rvo.nl/programma-vawoz.

Deel deze pagina: