Live Live

‘Art de Kliko’

Gepubliceerd: Maandag 23 september 2019 20:18

‘Art de Kliko’

In de Nieuwe Veste vindt vrijdag een veilig plaats van aquarellen waarvan de opbrengst gaat naar de stichting Breinpijn. 

Hellevoetsluis - Op vrijdagavond 27 september van 18.30 tot 22.30 uur vindt de leukste veiling van het jaar plaats in de foyer en de bibliotheek van het Cultuurhuis De Nieuwe Veste van Hellevoetsluis, Opzoomerlaan 106, 3221 AP Hellevoetsluis.

Lionsclub ‘De Bernisse’ is gastheer, en de Bibliotheek Zuidhollandse Eilanden stelt de locatie beschikbaar. Onder het toeziend oog van een notaris zal de veilingsmeester 20 ingelijste botanische bloemen aquarellen van kunstenaar Anja C. Pieké en drie grote ingelijste bloemstillevens van Veronique Stern onder de hamer brengen voor het goede doel. De gehele opbrengst van de veiling wordt geschonken aan de stichting BreinPijn Nederland ten bate van Niet Aangeboren Hersenletsel. De maaksters van het boek, Veronique Stern, en Anja C. Pieké, zijn er om het boek ‘Art de Kliko’ te signeren.

Het stilleven en het stilsterven’

‘Art de Kliko’ is een origineel foto- en prentenboek over bloemstukken in hun nadagen. Veronique Stern fotografeerde de zieltogende flora op de bodem van de kliko en dat werden juweeltjes. Beeldend kunstenaar en illustrator Anja C. Pieké maakte er twintig bijzondere botanische bloemaquarellen bij. Naast nationale en internationale citaten over bloemen en bloeisels die Veronique verzamelde, wordt het bloemstilleven dwars door de kunsthistorie heen op licht ironische wijze beschreven in een inleidende tekst. De gehele opbrengst van het boek ‘Art de Kliko’ gaat eveneens naar de stichting BreinPijn Nederland ten bate van Niet Aangeboren Hersenletsel.

BreinPijn Nederland

Stichting BreinPijn Nederland zet zich in voor de verbetering van de dagelijkse levenskwaliteit van de ruim 650.000 mensen in Nederland met Niet Aangeboren Hersenletsel in Nederland. Ook bij deze onfortuinlijke groep is het ‘stil leven en stil sterven’ helaas van toepassing. En dat is onverdraaglijk. 19.000 kinderen die elk jaar in Nederland Niet Aangeboren Hersenletsel krijgen, is een onaanvaardbaar hoog aantal. Dat kan drastisch naar beneden. En u kunt er wat aan doen. Help stichting BreinPijn helpen. U kunt het boek voor € 25,00 aanschaffen, of u kunt meebieden tijdens de veilig voor het goede op vrijdagavond 27 september van 18.30 tot 22.30.

Wilt u helpen?

Of u koopt het boek à € 31,50 (inclusief € 6,50 verzendkosten) in de webshop van Uitgeverij ErgensinHolland via de volgende link: http://bit.ly/2LRXH2s Of u maakt € 31,50 (inclusief € 6,50 verzendkosten) over op bankrekening: NL74 RABO 0308 7514 69 van Uitgeverij ErgensinHolland onder vermelding van ‘Art de Kliko’. Vergeet niet om uw naam en adres te vermelden bij uw overschrijving!

Deel deze pagina: