Live Live

‘Broodje Brandweer’ in de brandweerkazerne

Gepubliceerd: Donderdag 31 augustus 2023 11:57

‘Broodje Brandweer’ in de brandweerkazerne

Senioren gaan tijdens een ‘Broodje Brandweer’ op bezoek in een brandweerkazerne, waar de brandweer dan met hen in gesprek gaat. 

Brielle - Burgemeester Peter Rehwinkel ging afgelopen vrijdag op bezoek bij de brandweerkazerne aan de Amer in Brielle. Daar was op verzoek van de gemeente Voorne aan Zee namelijk het ‘Broodje Brandweer’ georganiseerd.

Een grote groep senioren genoot hier van een gratis lunch terwijl ze ondertussen meer te weten kwamen over brandveiligheid. Want de kans dat ouderen slachtoffer worden door brand is bijna drie keer zo groot als bij andere leeftijdsgroepen. Daarom is het zo belangrijk om deze groep goede voorlichting te geven over brandveiligheid.

En dat senioren dit beseffen bleek ook wel uit de belangstelling, want de opkomst was erg groot!

Langer thuis wonen betekent dat zelfstandig wonende ouderen zelfredzaam moeten zijn. Senioren gaan tijdens een ‘Broodje Brandweer’ op bezoek in een brandweerkazerne, waar de brandweer dan met hen in gesprek gaat over de brandveiligheid bij hen thuis en in hun omgeving. Waar dertig jaar geleden iemand nog 17 minuten had om buiten te komen bij brand, is dat nu nog maar 3 minuten door giftige gassen die vrijkomen uit nieuwe materialen. De vluchtroute is daarom des te belangrijker voor mensen die minder mobiel zijn.

‘Broodje Brandweer’ is bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen, hun mantelzorgers en andere kwetsbare groepen. Met een groep is men dan te gast bij de brandweer voor een lunch of een kopje koffie met iets lekkers. De onderwerpen zijn altijd : ‘voorkomen van brand’, ‘ontdekken en alarmeren bij brand’, ‘vluchten bij brand’, ‘bestrijden van brand’ en ‘nazorg bij brand’. Daarbij kunnen ook vragen gesteld worden aan de aanwezige brandweerlieden.


Foto: Wil van Balen

Deel deze pagina: