Live Live

Camera’s geplaatst op Kruiningergors

Gepubliceerd: Donderdag 25 juni 2020 12:47

 Camera’s geplaatst op Kruiningergors

De camera’s worden geplaatst in overleg met bewoners en omwonenden van het park.

Oostvoorne - De gemeenteraad van Westvoorne heeft woensdagavond 24 juni 2020 unaniem ingestemd met het plan om camera’s te plaatsen bij recreatiepark Kruiningergors in Oostvoorne. De camera’s worden komende maand geplaatst bij de toegangswegen van het park en moeten de veiligheid op en rondom het park verbeteren. Parkeigenaar Molecaten draagt bij in de kosten voor het installeren van de camera’s.

De camera’s worden geplaatst in overleg met bewoners en omwonenden van het park. Ze dragen niet alleen bij aan het veiligheidsgevoel, maar helpen ook bij het handhaven van de openbare orde en het verminderen van high impact crimes, zoals woninginbraken. Burgemeester De Jong: “Ik ben blij dat we na een zorgvuldig traject met het Openbaar Ministerie, de politie en Molecaten een belangrijke stap kunnen zetten om het veiligheidsgevoel op het Kruiningergors te vergroten. Het allerbelangrijkst is dat bewoners en bezoekers zich veilig voelen.”

Cameratoezicht is een onderdeel van de totale aanpak om het Kruiningergors veiliger te maken. Zo is de frequentie van toezicht en handhaving door de politie en de gemeentelijke boa’s verhoogd en wordt er frequent gecontroleerd op permanente bewoning. Daarnaast vindt er nog overleg plaats met Molecaten, de bewoners en omwonenden over het mogelijk afsluiten van de openbare wegen. Parkbeheerder Jan Willem Dekker van Molecaten: “Door de plaatsing van de camera’s wordt ons park een stuk veiliger, daar zijn we heel blij mee!”

Deel deze pagina: