Live Live

'Duim van het Jaar’ voor zorgmedewerkers

Gepubliceerd: Zaterdag 02 januari 2021 15:14

'Duim van het Jaar’ voor zorgmedewerkers

Op 30 december werden 28 organisaties bezocht om zo de zorgmedewerkers in het zonnetje te zetten. 

Nissewaard - Op 30 december 2020 reikte voorzitter Willem Heijdacker van de Stichting ‘Acute Zorg Voorne Putten en Rozenburg’ voor het eerst de ‘Duim van het Jaar’ uit. Vanwege het feit dat in 2020 het Covid-19 virus heel Nederland in haar greep hield, besloot het bestuur van de stichting ‘De Duim van het jaar’ uit te reiken aan 2070 zorgmedewerkers die werkzaam zijn in de gemeente Nissewaard.

De Stichting koos hierbij voor alle 2070 zorgmedewerkers, die op wat voor manier dan ook zich hebben ingezet en hun zorgtaak, soms ook in de luwte, hebben uitgevoerd. Natuurlijk beseft de stichting dat vrijwel ieder beroep een dankwoord verdient en dit wordt direct ondersteund.

Het verbeteren van de Acute Zorg is één van de doelstellingen van de Stichting VPR. Vanuit dat oogpunt was de keuze snel gemaakt. De Stichting wil met dit gebaar haar waardering uit spreken aan de mensen die in de frontlinie hebben gestaan, maar juist ook aan de mensen die, veelal niet zichtbaar, zich hebben ingezet om Covid-19 het hoofd te bieden en zorg te bieden aan getroffenen.

Op 30 december werden 28 organisaties bezocht om zo de zorgmedewerkers in het zonnetje te zetten. Voor iedere medewerker werd een kaarsje overhandigd met daarop een afbeelding van een gezichtje met een mondkapje voor en de duim omhoog. Hiermee hoopt de Stichting VPR te bereiken dat iedere zorgmedewerker zich gewaardeerd voelt.

Foto: Peter Heine

Deel deze pagina: