Live Live

'Sportiefste scholen' Hellevoetsluis bekend!

Gepubliceerd: Zaterdag 14 april 2018 08:53

'Sportiefste scholen' Hellevoetsluis bekend!

De jeugdolympiade was primair voor de leerlingen van groep 6 en bestond uit drie teamsporten. 

Hellevoetsluis - Afgelopen vrijdag heeft de Jeugdolympiade in gemeente Hellevoetsluis plaatsgevonden. Op deze dag streden 14 basisscholen groepen om de titel “Sportiefste school van Hellevoetsluis”. In totaal deden bijna 350 kinderen uit groep (5) 6 mee aan de Jeugdolympiade.

School RKBS de Hendrik Boogaard en OBS de Brandaris zijn de twee winnaars van Hellevoetsluis geworden en zij mogen zich twee jaar lang ‘Sportiefste school van Hellevoetsluis’ noemen. De Jeugdolympiade in Hellevoetsluis valt onder de paraplu van de ‘Lekker bezig! Hellevoetsluis’ beweging. Plus Trommel verzorgde in dit kader het fruit en Evides Waterbedrijf de waterbidons voor de kinderen en begeleiders.

De deelnemende scholen werden om 08.30 uur ontvangen door wethouder Hans van Lith, Ruud van Tergouw van het Helinium en Jeffrey Emor van stichting PUSH. Ze hielden een toespraak en een vuurspuwer spuwde onder toeziend oog van de kinderen het ‘Olympisch’ vuur aan. De officiële opening werd ingeluid met een demonstratie van een streetdance groep van het Helinium. Daarna startte het programma en vertrokken de klassen naar de twee locaties.

Op de velden van voetbalvereniging Hellevoetsluis werden de atletiekonderdelen en op de velden van hockeyclub Voorne de teamsporten gespeeld. ‘s Middags werd er van programma gewisseld. Om 15.00 uur waren de twee winnaars bekend gemaakt door Plusster en Cornelis Trommel van PLUS Trommel en wethouder Hans van der Velde. PCBS de Regenboog dependance en OBS de Brandaris zijn de winnaars geworden van de grote Fairplay bokaal!

De jeugdolympiade was primair voor de leerlingen van groep 6 en bestond uit drie teamsporten (handbal, voetbal en slagbal) en vijf atletiekonderdelen (60 meter sprint, 400 meter hardlopen, verspringen, tennisbalwerpen en hordelopen). Samengevat was het een goed georganiseerd evenement met een sfeervolle ambiance.

Deel deze pagina: