Live Live

Trotse wereldburgers op Jacob van Liesveldt

Maandag 10 april 2017 12:22

 Trotse wereldburgers op Jacob van Liesveldt

In het kader van het uitwisselingsproject 'Lets Go' waren Poolse en Deense leerlingen te gast in Hellevoetsluis. 

Hellevoetsluis - Na lang wachten was het eindelijk zover. Al in september 2016 hadden de leerlingen uit 3-tto van Jacob van Liesveldt zich opgegeven voor een van de vier bestemmingen van uitwisselingsproject Let´s Go!. Al snel waren zij gekoppeld aan een leerling van een van de andere scholen en kon het kennismaken beginnen.

De laatste week van maart ging het dan eindelijk echt gebeuren, de uitwisseling kon beginnen. Een deel van de groep ontving de Poolse en Deelse leerlingen, het andere deel reisde af naar Berlijn of Gijón (Spanje). Iedere editie van Let’s Go! heeft een ander thema. Dit jaar was dat ‘Pride’. De leerlingen uit alle betrokken landen hebben kennisgemaakt met gebruiken, gerechten, gebouwen en musea waar men trots op kan zijn.

Iedereen kan terugkijken op een geslaagde week. Er is veel geleerd over elkaars land en cultuur en er zijn stevige vriendschappen gesloten. Het was spannend, soms eng, soms lastig, maar het werd een week om trots op te zijn. De leerlingen kijken uit naar het tweede deel van deze uitwisseling wanneer de Duitse en Spaanse leerlingen Hellevoetsluis bezoeken en het andere deel van de Nederlanders af zal reizen naar Nakló in Polen en Jelling in Denemarken.

Deel deze pagina: