Live Live

1 Aprilvereniging Brielle wil groter worden

Gepubliceerd: Woensdag 23 januari 2019 12:16

1 Aprilvereniging Brielle wil groter worden

Voorzitter van de 1 April Vereniging Wim van Noord kondigt aan de komende maanden een ledenwerfactie te starten.

Brielle - Dit jaar is het jubileumjaar van de 1 April Vereniging. Op 10 januari 2019 bestaat de vereniging exact tachtig jaar en dat gaat gevierd worden. De vereniging heeft als doel het bevorderen en uitvoeren van alle gebeurtenissen die betrekking hebben op Brielle als historische gemeente. Met in het bijzonder de jaarlijkse 1 Aprilviering. Om dit groots te kunnen blijven vieren is de 1 April vereniging op zoek naar nieuwe leden.

Voorzitter van de 1 April Vereniging Wim van Noord kondigt aan de komende maanden een ledenwerfactie te starten. De belangrijkste reden voor de actie is dat ze meer Briellenaren willen betrekken bij de viering waardoor de saamhorigheid groter wordt. Een andere reden is dat het organiseren van de 1 aprilviering steeds meer geld kost waarbij de contributie een belangrijke bron van inkomsten is. Het ledental van de vereniging schommelt al jaren rond de vijfhonderd leden en dat is vrij laag op een inwonersaantal van 17.000. Daarom is het streven het ledenaantal te verdubbelen naar duizend leden. Dit is zeer ambitieus, maar de vereniging denkt dit te behalen gezien de grote belangstelling die er is voor de historische stad en kleding.

Inschrijven
In de week van 21 en 27 januari wordt er huis aan huis in Brielle, Zwartewaal en Vierpolders een grote inschrijfkaart bezorgd die ingevuld kan worden. Deze kaart kan vervolgens worden ingeleverd bij alle supermarkten in Brielle, Vierpolders en Zwartewaal. Maar ook bij de drogist op het Ruggeplein en de Hoofdwacht op de markt in Brielle. De grote bussen zijn te herkennen aan de poster van de ledenwerfactie. De kaarten kunnen worden ingeleverd van woensdag 23 januari 2019 tot en met zondag 3 februari 2019. Naast deze inleveractie via de supermarkten kan iedereen zich ook gemakkelijk inschrijven via de website www.1aprilvereniging.nl en wordt de actie via Facebook bekend gemaakt.

Waarom lid worden
De 1 Aprilviering is het belangrijkste promotieproduct waarmee onze stad regionaal en landelijk op de kaart wordt gezet. In 2022 wil de gemeente en de 1 April Vereniging groot inzetten op de 450ste viering van de bevrijding op de Spanjaarden. Om dit een succes te maken zal de komende jaren veel werk verzet moeten worden, dat gepaard gaat met de nodige tijd en kosten. Gedacht wordt over mooie stadsversiering, aankleding van de entrees, de aanschaf van vlaggen en banieren en meer muziek die het feest nog meer inhoud zal geven. Om dit tot uitvoering te brengen is de vereniging op zoek naar extra leden, en vragen ze steun aan diverse Brielse ondernemers.

De jubileum medaille
Alle nieuwe, maar ook alle bestaande leden, ontvangen de bijzondere medaille/speld die ter gelegenheid van dit jubileumjaar is geslagen.

Steun de 1 April Vereniging, want de slogan voor de komende jaren is “ 1 APRIL VIEREN – DOEN WE SAMEN ”

Deel deze pagina: