Live Live

100% score op het NK Taekwondo

Gepubliceerd: Zondag 13 januari 2019 13:45

100% score op het NK Taekwondo

Xavier Molenaar haalde brons, Justino Tran zilver en Para sporter Freek Hermes werd Nederlands kampioen!

Spijkenisse/Den Haag - Na vele uren training is het drie sporters van Taekwondo Voorne-Putten gelukt om zaterdag 12 Januari jl. tijdens de Nederlands Kampioenschappen Taekwondo Sparring 2019 het ere podium te behalen.

Afgelopen zaterdag vertrokken ze met drie taekwondo'ins naar Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Direct in de ochtend streden zij in de voorrondes om in de finales te komen en met succes. In de gewichtsklasse -53 verloor Xavier Molenaar uit Hellevoetsluis de semi finale in de laatste seconde, de stand was toen nog 8-8, hij viel en kreeg een strafpunt. Hij behaalde met trots brons.

Justino Tran uit Spijkenisse won met overtuiging de eerste ronde, maar helaas was zijn tegenstander in de finale te sterk. Justino Tran ging met zilver naar huis in de gewichtsklasse -57. Para sporter Freek Hermes uit Hellevoetsluis behaalde in de finale het goud en is hiermee Nederlands Kampioen 2019. Voor Freek Hermes was het NK een mooie voorbereiding op het Wereld Kampioenschap Para Taekwondo dat in Februari in Turkije plaatsvindt.

Ze zijn trots op hun jongens. Ze hebben er onwijs hard voor gewerkt. Ze hebben zelfs extra trainingsuren gemaakt bij hun vriendenclubs Abdel-kwan Rotterdam en Tc Soekandar Barendrecht.

Met deze titels op zak is 2019 een mooi begin van het taekwondo wedstrijdjaar!

Deel deze pagina: