Live Live

10e editie Voorne’s Duin Trail & Walk

Donderdag 13 juli 2023 18:48

10e editie Voorne’s Duin Trail & Walk

Voor de liefhebbers van ultra lange afstanden is er dit jaar zelfs een 60 km, naast de al bestaande 10, 15, 27 en 43 km.

Oostvoorne - Dit jaar vindt alweer de 10e editie plaats van het grootste trail-evenement van Voorne-Putten. Met jaarlijks circa 1000 deelnemers - trailrunners en wandelaars - is Voorne’s Duin Trail & Walk een ongekend prachtig en populair evenement! Natuurlijk is dit evenement niet mogelijk zonder Natuurmonumenten, Stichting het Zuid-Hollands Landschap, Team Voorne’s Duin Trail & Walk en de talloze andere vrijwilligers die zich jaarlijks inzetten om het iedereen naar de zin te maken.

Dwars door Voorne’s Duin, langs de mooiste plekken en natuurlijk over het strand, lopen de diverse parcours van de trail afstanden van Voorne’s Duin Trail & Walk. Voor de liefhebbers van ultra lange afstanden is er dit jaar zelfs een 60 km, naast de al bestaande 10, 15, 27 en 43 km.

De start vindt traditiegetrouw plaats bij Brunotti Beachclub aan de Noordoever van het Oostvoornse Meer in Oostvoorne. Ook aan de wandelaars is gedacht. Is er al jaren een 15 km Walk, bij deze jubileumeditie is het ook mogelijk een 27 km te lopen. De verzorging onderweg is, natuurlijk als vanouds, uitstekend!

Elk jaar staat een dier uit ons duingebied centraal. Zo hebben we aandacht besteed aan de vos, de buizerd en de ree. Dit jaar is het tijd voor een klein, maar bijzonder, diertje dat bij velen iets minder geliefd is, de teek. Tot december zullen we jullie regelmatig informeren over tal van zaken die verband houden met dit kleine spinachtige diertje dat zo veel voorkomt in Voorne’s Duin, maar ook in je eigen plantsoen of achtertuin. Overigens is de teek in de wintermaanden veel minder actief dan nu.

Inschrijven kan via de link op de website www.voornesduintrail.nl, via de Facebookpagina, via Instagram en via www.inschrijven.nl !

Deel deze pagina: