Live Live

12 uurs zeilrace voor scouts op het Brielse Meer

Gepubliceerd: Dinsdag 14 juni 2022 17:07

12 uurs zeilrace voor scouts op het Brielse Meer

Meer dan veertig lelievletten met waterscouts vanaf 10 jaar als bemanning, liggen vrijdag 17 juni om 22.00 uur avonds klaar voor de start.

Brielle - In de nacht van vrijdag 17 en zaterdag 18 juni a.s. vindt de 12-uurs zeilrace plaats. De 12-uurs zeilrace is een jaarlijks terugkerend evenement voor alle waterscouts vanaf 10 jaar in Admiraliteit 14 en wordt gevaren op het Brielse meer. De start vindt plaats bij Zeeverkenners Centrum Oosterland waar drie scoutingverenigingen hun vletten hebben liggen.

Meer dan veertig lelievletten met waterscouts vanaf 10 jaar als bemanning, liggen vrijdag 17 juni om 22.00 uur avonds klaar voor de start. Ze starten dan door middel van de spectaculaire Le Mansstart, waarna ze in 12 uur zoveel mogelijk rondes varen over het Brielse meer. Om de lange nacht te breken moeten ook uitdagende beantwoord worden. Hiermee wordt de theoretische nautische kennis van de waterscouts getest. 's Morgens om 10.00 uur komen de scouts weer aan wal en volgt de prijsuitreiking.

Routebeschrijving ZVC 'Oosterland'

Over de Rijksstraatweg naar Brielle. Bij rotonde (naast de watertoren) naar links. NĂ¡ het pompstation (FireZone) afslag rechts de polder in. Deze weg volgen naar links en vervolgens de afslag naar rechts nemen (richting Brielse Meer). Staat een bordje in de berm ! Bij de slagboom uitstappen en ca. 200 mtr de dijk rechts oplopen = ZVC 'Oosterland'.

Deel deze pagina: