Live Live

24 uurszorg voor (chronisch) zieke kinderen

Woensdag 17 april 2024 13:22

24 uurszorg voor (chronisch) zieke kinderen

Zuidland - Ouders kunnen hun (chronisch) zieke kind met een fijn gevoel een paar dagen laten logeren in Blessing.

Sinds kort biedt Medisch Kindzorg Instelling CityKids ook 24 uurszorg in Kinderzorghuis Blessing in Zuidland. Gestart is met het aanbieden van deze zorg in weekenden en tijdens schoolvakanties. Als toonaangevende medische zorginstelling biedt CityKids in Kinderzorghuis Blessing een uitgebreid scala aan zorgmogelijkheden, gericht op kinderen in de leeftijd van 0 tot 8 jaar met een (complexe) verpleegkundige zorgvraag.

Het Kinderzorghuis staat bekend om haar Verpleegkundig Kinderdagcentrum en biedt nu dus tevens logeermogelijkheden aan. Door het bieden van een veilige, liefdevolle en stimulerende omgeving, samen met de inzet van verschillende methodieken, krijgen deze zorgintensieve kinderen de best mogelijke kans om zich te ontwikkelen én om gewoon kind te kunnen zijn.

Het kind staat centraal: Het Kinderzorghuis is huiselijk en kindvriendelijk ingericht, biedt (complexe) verpleegkundige zorg, alles om het kind zich thuis te laten voelen. Ouders kunnen hun kind met een fijn gevoel een paar dagen laten logeren in Blessing. De locatie doet haar naam eer aan en heeft met de 24 uurszorg weer iets terug van haar oude functie: Voorheen een restaurant met hotel en nu een zorghotel voor zorgintensieve kinderen.

Kinderen die chronisch ziek of ernstig ziek zijn, hebben 24 uur per dag zorg nodig. Dit kan een enorme belasting zijn voor ouders. Daarom biedt CityKids ouders de mogelijkheid even op adem te komen en balans te vinden in hun eigen leven. De kinderen kunnen tijdelijk in het Kinderzorghuis verblijven, waardoor ouders en de brussen (de broertjes en zusjes van het zieke kind) kunnen ontspannen én opladen. Op dit moment is het logeren mogelijk tijdens weekenden en vakanties, afhankelijk van de vraag zullen de logeermogelijkheden uitgebreid worden.

Deel deze pagina: