Live Live

29 juni is het Vlagdag 2020 in Rockanje!

Gepubliceerd: Dinsdag 23 juni 2020 13:35

29 juni is het Vlagdag 2020 in Rockanje!

Op 29 juni om 11:00 uur zal Burgemeester de Jong de Rockanje-vlag hijsen op het Dorpsplein.

Rockanje - Volgende week maandag is het zover; Vlagdag 2020! Een nieuwe traditie die in het leven geroepen is naar aanleiding van het 800 jarig bestaan van Rockanje.

Dit bijzondere lustrumjaar werd op 1 januari 2020 met een nieuwjaarsduik met 800 man afgetrapt. Corona leek roet in het eten te gooien en zo werden ze genoodzaakt tot een alternatief programma.

De tijd kan niet teruggedraaid worden, dus ze zetten het feestjaar gewoon nogmaals in: op 29 juni om 11:00 uur zal Burgemeester de Jong de Rockanje-vlag hijsen op het Dorpsplein. Hij zal vooraf samen met een aantal leden van muziekvereniging ´Ons Genoegen´ en het Comité 800 jaar Rockanje vanaf het gemeentehuis in optocht naar het Dorpsplein lopen. Volgens de noodverordening die nog geldt, mogen er 30 mensen bij zijn, maar corona heeft ook iets moois gebracht! Iedereen kan inmiddels thuiswerken en dus zullen ze geheel volgens deze tijd de ceremonie naar u toebrengen middels een livestream via Facebook. Via de pagina ´800 jaar Rockanje´ kunt u vanuit huis, uw werk of welke locatie u wilt er bijzijn.

Tijdens de toespraak van burgemeester de Jong wordt ook bekendgemaakt welke straat de straatprijs gewonnen heeft! De straatprijs is voor de straat die de meeste vlaggen heeft hangen op 29 juni; dit is zowel procentueel als absoluut.

Deel deze pagina: