Live Live

2x podium voor Joey van ‘t Verlaat

Gepubliceerd: Maandag 26 augustus 2019 17:44

2x podium voor Joey van ‘t Verlaat

Met een derde plek overall èn een tweede plek bij in de categorie <23 was hij uiteraard zeer tevreden.!

Spijkenisse - Zaterdag zorgde de 20-jarige Joey van ’t Verlaat, lid van TVS’90, voor een verrassing door twee keer het podium te halen op het NK Olympische afstand in Veenendaal.

In zeer warme, en daardoor zware omstandigheden kwam de eerstejaarsenior als 20e op een kleine twee minuten van de kop van de wedstrijd uit het water na de 1500 mtr zwemmen. Na een prima fietsonderdeel stapte Joey in een grote groep als 10e af voor de afsluitende 10km. De verschillen waren na de 40km fietsen inmiddels teruggebracht tot 1,5 minuut. Dankzij een sterk looponderdeel kwam het podium snel dichterbij, de afstand tot de latere winnaar was te groot, maar met een derde plek overall èn een tweede plek bij in de categorie <23 was hij uiteraard zeer tevreden.

Joey, sinds kort wonend sportend en studerend in het Limburgse Sittard en in de Eredivisie Triathlon uitkomend voor het Utrechtse TriMates kon na de individuele huldigingen nog een keer het podium op. Ook zijn teamgenoten behaalden prima resultaten waardoor er in het dagklassement van de Eredivisie een tweede plaats werd behaald.

Uitslag:

NK Olympische Afstand (Elite)

  1. Menno Koolhaas
  2. Youri Keulen
  3. Joey van ’t Verlaat

NK Olympische Afstand (<23)
  1. Youri Keulen
  2. Joey van ’t Verlaat
  3. Lars van der Knaap

Ook bij de dames sprak TVS’90 een woordje mee, het jonge team dat dit jaar voor het eerst in de landelijke Eredivisie uitkomt pakte als team een hele knappe 6e plek, individueel werd er ook erg sterk gepresteerd, Kim van ’t Verlaat greep net naast de 3e plek op het NK <23 maar was als jongste deelnemer zeer blij met haar 10e plek overall. Marije Hijman (15e) en Loena Bank (25e) maakten met hun prestatie de uitslag compleet, de 4e atleet van het team, Sandra Vermeulen, moest de strijd helaas tijdens het looponderdeel staken.

Komend weekend staan deze atleten weer aan de start, dan is de finale van de Eredivisie in Ouderkerk. Dit is weer een NK maar dan over de sprint afstand (750 mtr zwemmen, 20km fietsen , 5 km lopen).

Deel deze pagina: