Live Live

30-jarig Zomerfeest gaat van start

Gepubliceerd: Woensdag 26 juni 2019 14:40

30-jarig Zomerfeest gaat van start

Voor meer informatie over het programma of andere onderwerpen kunt u kijken op www.tinte.nl.

Tinte - Van 3 tot en met 7 juli staat Tinte in het teken van het 30ste Zomerfeest. In deze dagen is er van alles te beleven voor jong en oud. Komt u ook?

Woensdag 3 juli
De feestweek start op woensdag om 13:30 uur met de seniorenmiddag. Swingende live muziek uit de jaren 60 van verschillende bands. Rond 18:00 uur steken we de barbecue aan. Als u ook mee wilt eten kunt u zich opgeven via www.tinte.nl/babecue tot en met 28 juni 17:00 uur. Voor volwassenen bedraagt het bbq-pakket €12,50 en voor kinderen tot 12 jaar €3,-.

Op woensdag zal de burgemeester van Westvoorne de winnaar bekend maken van de Molikkenwedstrijd. Om de vijf jaar zetten de bewoners van Tinte en omstreken prachtige creaties in de tuin. Dit zijn Molikken, wat vogelverschrikker betekent. Voorafgaand aan de feestweek zal de burgemeester met twee raadsleden langs alle Molikken rijden om deze te jureren. Meedoen kan nog tot 30 juni.

Donderdag 4 juli
De volgende dag, donderdag 4 juli staat in het teken van de Local Heroes. Verschillende bands waarvan bandleden uit Tinte komen of een connectie hebben met Tinte zullen komen spelen op de wei. Voordat de feestavond begint zal er een calamiteitenoefening plaatsvinden. Deze start om 18:00 uur. Wat er gaat gebeuren houden wij nog even stil.

Vrijdag 5 juli
Op vrijdag 5 juli om 10:00 uur komt het poppentheater Kletskous de peutervoorstelling ‘Tijgertje is jarig’ spelen. Kleuters en peuters vanaf twee jaar zijn van harte welkom. ’S avonds wordt er weer flink gefeest met onder andere Mooi Wark, Q-Music DJ Bas van Nimwegen en Stringcaster.

Zaterdag 6 juli
Op de een na laatste dag van dit 30-jarige jubileumfeest is er een hele hoop te beleven. Zo is er een heus Oldtimer Spektakel waarbij verschillende verenigingen langskomen met klassieke auto’s, trekkers en motoren. Daarnaast kunnen kinderen zich prima vermaken op de kindermiddag. Er is een workshop ‘Trommelen op rommel’ en het Paintball Atelier komt langs. Hier kunnen zij een schilderij maken met een paintball pistool. Natuurlijk zijn er de jaarlijkse brandweerwedstrijden en het boegsprietlopen. Maar ook wordt er geschminkt, gegymd met ODI, muziek gespeeld met Volharding, worden er glittertattoos gezet en kan er gevlogen worden in de Helikopter! Dit alles onder het genot van een hapje & drankje op het eetplein en gezellige livemuziek. Na deze speelse middag is het tijd voor het grote feest met optredens van onder andere MAAN, Full Stage Collective, PEEN en Unknown Suspects.

Zondag 7 juli
Als afsluiter van de feestweek wordt er een openlucht kerkdienst gehouden op de feestwei. Deze vindt plaats van 11:00 uur tot 12:00 uur met als voorganger Arend Voogt. Ook aanwezig zijn Gospelchoir Desire onder leiding van Stuart Sides.

Praktische informatie
Tijdens het feest zijn er kluisjes aanwezig en kunnen de munten met zowel pin als contant geld betaald worden. Parkeren is op loopafstand, ca. 600 meter, aan de Strypseweg. Fietsen kunnen tegen de feestwei aan worden geparkeerd. Het parkeren is gratis, evenals de woensdagavond, donderdagavond, vrijdagochtend, zaterdagmiddag en zondagochtend. Voor kaarten voor de vrijdag- en zaterdagavond kunt u naar www.tinte.nl of naar een van de volgende verkooppunten: Assurantiekantoor Dekker Tinte, The Readshop Rockanje, Bruna Oostvoorne, Primera Brielle, De Abdij Brielle of Akcay Hellevoetsluis.

Voor meer informatie over het programma of andere onderwerpen kunt u kijken op www.tinte.nl. Houdt de Facebook- en Instagrampagina in de gaten voor leuke acties!

Deel deze pagina: