Live Live

38e Halve van Oostvoorne op zondag 10 maart

Woensdag 24 januari 2024 16:07

38e Halve van Oostvoorne op zondag 10 maart

Oostvoorne - Het geheel verharde parcours slingert door het centrum van Oostvoorne en door het prachtige duingebied richting Rockanje.

Zondag 10 maart om 12.00 uur wordt alweer voor de 38e keer het startschot gelost voor de Halve van Oostvoorne. Met zijn rijke historie is deze loop een begrip geworden in de regio en ver daarbuiten.

Degene die een halve marathon een brug te ver vinden, kunnen zich inschrijven voor de 8 km.

Het geheel verharde parcours slingert door het centrum van Oostvoorne en door het prachtige duingebied richting Rockanje om vervolgens via het landgoed Olaertsduyn en natuurgebied Berkenrode, langs de boulevard van Oostvoorne, weer te eindigen op het terrein van voetbalvereniging OVV aan de Zwartelaan in Oostvoorne. Vanwege het mooie parcours en het tijdstip, zo’n 4 weken voor de marathon van Rotterdam, staat de Halve van Oostvoorne bij vele regionale marathonlopers standaard op de agenda. Daarnaast denken ze uiteraard ook aan de steeds grotere groep recreatievere lopers, voor wie de 8km is uitgezet. Tot ca 5,5 km lopen zij hetzelfde parcours om vervolgens bij de Itersonlaan (einde Sipkespad) af te buigen richting vv OVV.

Omdat ze merken dat het hardlopen ook onder de jeugd steeds meer populariteit geniet, wordt ook dit jaar weer de 1 en 2 km georganiseerd. Deze afstanden starten om 11.00 uur (1km) en 11.15 (2km) aan de Zwartelaan om na een rondje boulevard weer te finishen op het terrein van vv OVV.
Elke loper levert zijn/haar topprestatie en voor iedereen ligt dan ook een medaille aan de finish als herinnering aan deze mooie, sportieve zondagmiddag in Oostvoorne.

Waar het vorig jaar in de tijdelijke huisvesting vanwege de nieuwbouw nog behelpen was, wordt u nu ontvangen in het gloednieuwe, prachtige clubgebouw van vv OVV. Hier is voldoende omkleed- en doucheruimte beschikbaar en kunt u genieten van een hapje en een drankje. Hopelijk mogen ze u zondag 10 maart begroeten op hun mooie sportpark aan de Zwartelaan in Oostvoorne.

Bent u geen loper? Kom gerust een kijkje nemen aan de start/finish of langs het parcours en moedig de lopers aan in hun meters naar de finish.

Info
Datum: zondag 10 maart, locatie: vv OVV Zwartelaan 10 te Oostvoorne
Starttijden: 8 km en 21,1 km 12.00 uur, 1 km jeugd 11.00 uur, 2 km jeugd 11.15 uur, inschrijfgeld (voorinschrijven): 21,1 km EUR 15,00, 8 km EUR 12,50, 1 en 2 km EUR 3,50

Inschrijven kan ook op de dag zelf. Het inschrijfgeld bedraagt dan EUR 2,50 extra. Meer info inclusief de link om in te schrijven vindt u op www.dehalvevanoostvoorne.nl

Deel deze pagina: