Live Live

50 schatgravers op zoek naar 100 blokjes

Donderdag 21 juli 2022 14:24

50 schatgravers op zoek naar 100 blokjes

Na afloop werd iedereen, groot en klein, getrakteerd op een raket ijsje als beloning voor het harde werken en het enthousiaste aanmoedigen.

Oostvoorne - Afgelopen zondag 17 juli was het dan weer zo ver; Het traditionele schatgraven bij het Oostvoornse Meer. Vroeg in de ochtend, bij een leeg strand, zijn 100 blokjes begraven bij het Oostvoornse meer aan de zuidzijde. De locatie goed zichtbaar afgezet met lint en vlaggen masten met in top de vlaggen van “t Hotel van Marion”, de sponsor van dit evenement.

Ver voor 14.00 uur stonden 10-tallen kinderen zich te vergapen aan de vele prijzen die uitgestald lagen op de grote prijzentafel. 'Zou ik deze mooie prijs kunnen krijgen?’

Om 14.00 uur was het dan eindelijk zover. Na uitleg van de spelregels begonnen zo rond de 50 schatgravers met hun handen het zand om te woelen. Al gauw was het dringen bij de meneer in het witte shirt bij het grote bord met de nummers. De ene na de andere had geluk en bemachtigde zijn of haar zo fel begeerde prijs. Zo af en toe was er ook een blokje bij waar geen prijs op gehaald kon worden, maar niet getreurd, snel terug en opnieuw proberen.

Na een half uurtje werd het steeds moeilijker nog een blokje boven het zand uit te halen. Hulp van een begeleider, ouder of grootouder werd ingeroepen en de blokjes sprongen bijna weer het zand uit.

Resultaat na 3 kwartier; 3 blokjes zijn niet boven het zand uitgekomen. Toch een mooi resultaat. Misschien zien ze die volgend jaar weer terug.


Deel deze pagina: