Live Live

65 kinderen op de vlucht voor de politie

Zaterdag 13 april 2024 07:34

65 kinderen op de vlucht voor de politie

Spijkenisse - Naast dat 'The Hunt' een leuk evenement is, is het ook bedoeld om in contact te komen met de jeugd. 

Om 4 uur vrijdagmiddag heeft burgemeester Foort van Oosten het startschot gegeven voor The Hunt Spijkenisse. Hierbij moesten 65 kinderen zo lang mogelijk uit handen zien te blijven van de politie en handhavers.

In de Maaswijk was met linten een speciaal gebied afgebakend waarin de kinderen zich mochten verstoppen en bewegen. De politie en de handhavers moesten vervolgens proberen om de kinderen te pakken te krijgen. De start was bij het Jongerencentrum Maaswijk. Naast politiemotoren, heeft er ook een politiehelikopter meegezocht vanuit de lucht.

De kinderen moesten stempels verzamelen en dan terug naar het jongerencentrum. De eerste drie waren na 35 minuten terug, en kregen een prijs. Toen werd er toestemming gegeven om iets harder te gaan zoeken. Na een uur en een kwartier was iedereen gevonden.

Naast dat het een leuk evenement is, is het ook bedoeld om in contact te komen met de jeugd. Door het format 'The Hunt', wat door heel Nederland wordt georganiseerd, wil de politie er juist voor zorgen dat de jeugd minder bang is voor de politie en hoopt dat hierdoor de drempel om naar de politie te stappen lager wordt.

Foto: Nieuws op Beeld

Deel deze pagina: