Live Live

99e editie van lampionoptocht Oostvoorne

Gepubliceerd: Dinsdag 10 september 2019 00:07

99e editie van lampionoptocht Oostvoorne

Er was een verscheidenheid aan karren met schitterende creaties en lopende en fietsende deelnemers met het Thema 'Ter Land, ter Zee en in de Lucht'.

Oostvoorne - De 99e editie van de Lampionoptocht in Oostvoorne verliep dit jaar tijdens de inschrijving op het Dorpsplein zeer regenachtig. De weersvoorspelling was de hele dag onzeker. Overdag flinke buien, die aanhielden tot aan 20 uur. Het moment van de start van de optocht.

De Stichting Culturele Evenementen Oostvoorne, de organisator van de optocht, kon zich niet herinneren dat er de afgelopen jaren zoveel regen was gevallen. Wel wisten zij dat iedere optocht droog is gebleven. Gelukkig voor de bouwers, toeschouwers, korpsen en alle vrijwilligers bleef de optocht geheel droog. Tot kwart voor acht waren er een handvol inschrijvingen. Dit is in een kwartier tijd flink meer geworden.

Er was een verscheidenheid aan grote karren met schitterende creaties. De lopende en fietsende deelnemers hadden ook enorm hun best gedaan met het Thema 'Ter Land, ter Zee en in de Lucht'. Tussen al deze mooie creaties liepen de showkorpsen met lekkere muziek. Voor de toeschouwers was er ook dit jaar weer veel moois te zien en te horen. De bewoners van tuinen die op de 4 km lange route liggen, hadden gezorgd voor een mooie en gezellige aankleding. Een mooie zelf gemaakt Escher viel enorm op.

Om 22 uur kon burgemeester de Jong de ereprijs uitreiken aan de deelnemers met als naam Pikachu, Pokemon ter land te zee en in de lucht. Volgend jaar bestaat de lampionoptocht 100 jaar. Dit gaat een feest worden van 3 dagen. Het thema voor 2020 is 100 jaar.

Deel deze pagina: