Live Live

A Seal ziet wens in vervulling gaan

Zondag 23 april 2023 09:11

A Seal ziet wens in vervulling gaan

A Seal is nu naast een zeehondenopvang ook een natuur educatief centrum geworden.

Stellendam - Zaterdag 22 april opende wethouder Henk van Putten de compleet vernieuwde tentoonstelling van A Seal. In november van vorig jaar werd de eerste fase van de tentoonstelling al opgeleverd, met een zeehondenziekenhuisje, nieuwe winkel en een biologielokaal. Maar nu is ook fase 2 klaar en A Seal is er heel blij mee.

‘Voor ons gaat echt een lang gekoesterde wens in vervulling. Naast ons werk voor de zeehonden wilden we graag onze bezoekers meenemen in het verhaal over de unieke natuur en soorten in ons woon en werkgebied. We hebben een prachtige bruikleen collectie van Naturalis Biodiversity Center en Ecomare en samen met Natuurmonumenten hebben we nu ook een mooie opstelling over de lokale deltanatuur’, zegt Marlies de Kraauw, voormalig directeur en projectbegeleider van de verbouwing.

Natuur educatief centrum


A Seal is dus nu naast een zeehondenopvang een natuur educatief centrum geworden. ‘Ja zo zou je het wel kunnen noemen’, zegt Anne Los van Natuurmonumenten, die namens de natuurorganisatie meewerkte aan de tentoonstelling. ‘A Seal ligt tussen een aantal prachtige natuurgebieden die door Natuurmonumenten beheerd worden zoals De Kwade Hoek en de Scheelhoek. Na een bezoekje aan de zeehonden zouden de bezoekers met meer kennis over de deltanatuur heerlijk kunnen gaan wandelen of een bezoek brengen aan het Vogelobservatorium Tij!’.

Ook wethouder van Putten is erg trots op deze ontwikkeling, die mede tot stand kwam door een bijdrage uit het budget ‘Toeristische Impuls Goeree Overflakkee’ van de Veero en de gemeente Goeree Overflakkee. “Mooi, dat mede door deze samenwerking A Seal weer een stap heeft gezet in de doorontwikkeling. Daar mogen we trots op zijn. Zo kunnen bezoekers van dit educatieve centrum de unieke natuur van Goeree-Overflakkee beleven.”

Levensgrote zeeolifant

De bezoekers kunnen ook nog steeds terecht voor informatie over de zeehonden en het werk van de zeehondenopvang. Er zijn verschillende nieuwe interactieve opstellingen. Zo kun je een wedstrijdje doen met een zwemmende zeehond, maak je kennis met de bijzondere zintuigen van het dier en leer je wat je moet doen als je een zeehond in het wild tegenkomt. De familie van de zeehonden in ons gebied zijn ook vertegenwoordigt je kunt op de foto met een levensgrote zeeolifant!

Meivakantie

A Seal is de gehele meivakantie iedere dag geopend van 10:00 – 17:00. Voor een bezoekje aan de zeehondenopvang dien je vooraf een kaartje te reserveren via de website: www.aseal.nl

Deel deze pagina: