Live Live

Aandacht in Brielle voor MONO-campagne

Gepubliceerd: Maandag 04 maart 2019 23:33

Aandacht in Brielle voor MONO-campagne

Momenteel maakt nog een te groot deel van de verkeersdeelnemers gebruik van hun smartphone.

Brielle - Afgelopen maandag heeft wethouder verkeer Robert van der Kooi een MONO-toolkit in ontvangst genomen. De toolkit bevat materialen voor de MONO-campagne van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Met deze bewustwordingscampagne wil de overheid de komende jaren het gebruik van smartphones/social media in het verkeer reduceren.

De toolkit werd uitgereikt door het Regionaal Ondersteuningsburo Verkeersveiligheid Zuid-Holland. De boodschap van de MONO-campagne is duidelijk: 'rij zonder afleiding. Rij MONO, ga ongestoord onderweg'. De rijksoverheid hoopt hiermee het gebruik van de smartphone onder automobilisten en fietsers te reduceren. Momenteel maakt nog een te groot deel van de verkeersdeelnemers gebruik van hun smartphone. De campagne richt zich niet alleen op bewustwording, maar geeft ook handige tips mee. Tips die het automobilisten en fietsers makkelijker maakt om zich enkel op het verkeer te richten; MONO dus!

"In een enkele seconde kan een verkeerssituatie onverwachts veranderen. Onderweg heeft het verkeer je aandacht nodig niet je smartphone. Brielle doet natuurlijk mee met de MONO-campagne!'', aldus wethouder Robert van der Kooi.

Meer informatie

Alle informatie en tips over 'Mono rijden' en de MONO-campagne staat ophttps://www.daarkunjemeethuiskomen.nl/rijmono

Deel deze pagina: