Live Live

Aandacht in Den Haag voor Spoedzorg V-P

Maandag 05 februari 2018 16:40

Aandacht in Den Haag voor Spoedzorg V-P

Lodewijk Asscher en Sharon Dijksma bezoeken op 16 februari diverse locaties in Nissewaard en gaan in gesprek met bewoners en zorgverleners.

Regio - De PvdA Nissewaard vindt zorg in de buurt belangrijk. De aanwezigheid en toegankelijkheid van zorg staat hoog op de lijst met speerpunten in het verkiezingsprogramma voor de verkiezingen van 21 maart aanstaande. Spoedzorg, ziekenhuiszorg, thuiszorg, jeugdzorg: alle vormen van zorg moeten bereikbaar zijn voor inwoners van Nissewaard.

De zorg is complex georganiseerd en er zijn veel organisaties bij betrokken. Wie is verantwoordelijk voor het ziekenhuis en de ambulance? Wie zorgt er voor de juiste zorg thuis en in de wijk? Wat kan de gemeente bijdragen aan het in standhouden van een ziekenhuis? Het zijn ingewikkelde vraagstukken, waardoor je je als inwoner soms machteloos voelt.

PvdA-raadslid Dorothé Kieboom en kandidaat-raadslid Willem Heijdacker zijn daarom verheugd dat er op 16 februari een delegatie uit politiek Den Haag komt. Zij gaan 24 uur lang mee maken hoe de zorg georganiseerd is én ervaren wordt in Nissewaard. Lodewijk Asscher en Sharon Dijksma bezoeken die dag diverse locaties en gaan in gesprek met bewoners en zorgverleners. Dorothé Kieboom hoopt vooral dat ervaringen van inwoners meegenomen worden en zij zich gehoord voelen om mee te kunnen beslissen over zorg in hun buurt. “Want over de bereikbaarheid van de Spoedzorg zijn bij veel inwoners van Nissewaard terecht grote zorgen”, aldus Kieboom.

Wil jij meepraten en je ervaringen bespreken? Vrijdagavond 16 februari vanaf 19.30 zijn Asscher en Dijksma aanwezig in de OBS De Vogelenzang locatie Noord aan het Trompetpad 2 in Spijkenisse. Kom ook en laat horen hoe (spoed)zorg in Nissewaard beter kan!

Het wordt op prijs gesteld als je je aanwezigheid meldt via pvda@nissewaard.nl

Deel deze pagina: