Live Live

Aandacht voor Coming Out Dag in Brielle

Gepubliceerd: Maandag 11 oktober 2021 12:43

Aandacht voor Coming Out Dag in Brielle

Op Coming Out Dag wordt aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender uit de kast komt. 

Brielle - Vandaag, 11 oktober is het Coming Out Dag. Deze dag symboliseert dat iedereen mag zijn wie die is en wie die wil zijn, ongeacht de seksuele oriëntatie en of genderidentiteit. Burgemeester Gregor Rensen hees vanochtend de regenboogvlag voor het stadskantoor op het Slagveld om deze boodschap kracht bij te zetten.

Het is belangrijk dat iedereen in gemeente Brielle, ongeacht zijn of haar seksuele voorkeur, het hele jaar door zichzelf kan zijn, zich geaccepteerd en veilig kan voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in de eigen sociale kring of waar dan ook.

Burgemeester Rensen “Ik roep alle organisaties, kerken, scholen, verenigingen, verzorgingshuizen en bedrijven op om in eigen kring maximale openheid, veiligheid en acceptatie te bevorderen voor iedereen, ongeacht seksuele geaardheid. Pesten, uitsluiting en agressie zijn absoluut ontoelaatbaar!”

Deel deze pagina: