Live Live

Aanhoudingen en processen-verbaal bij overlastactie

Gepubliceerd: Maandag 15 mei 2023 18:33

Aanhoudingen en processen-verbaal bij overlastactie

Vrijdagavond werden er op de metrostations, metrolijn en op de overlastlocaties in Spijkenisse diverse controles uitgevoerd.

Nissewaard - In totaal waren er vijf aanhoudingen en ruim 50 processen-verbaal tijdens een jeugd- en overlastactie door een samenwerking tussen de politie Oude-Maas, politie Nissewaard, RET en jeugd BOA's gemeente Nissewaard.

Vrijdagavond werden er op de metrostations, metrolijn en op de overlastlocaties in beide basisteams diverse controles uitgevoerd.

Hierbij werden ruim 50 processen-verbaal geschreven voor onder andere onnodig hangen in een fietsenstalling, alcohol nuttigen, reizen zonder vervoersbewijs, rijden zonder rijbewijs, wet ID en baldadigheid.

Vijf verdachten werden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol, poging diefstal scooter en voor een openstaande boete.

Op de Lijnzaaddreef te Spijkenisse werd een 31 jarige man uit Vlaardingen aangehouden voor een poging doodslag. Hij reed na een verdachte situatie in op een agent. Nabij hem werden verdovende middelen aangetroffen.

Vier verdachten mogen zich later verantwoorden voor het bezit van softdrugs, een prikkam en heling.

Ruim 250 personen werden op metrostation Spijkenisse Centrum preventief gefouilleerd.

Daarnaast werden verschillende goede gesprekken met jongeren gevoerd, jongerencentrums bezocht, avondklokken en scooters gecontroleerd, huisbezoeken afgelegd en groepen in kaart gebracht.

Deel deze pagina: