Live Live

Aanmeren jachthaven Brielle aangenamer

Gepubliceerd: Dinsdag 04 juni 2019 11:00

Aanmeren jachthaven Brielle aangenamer

Het aanmeren is voor havengebruikers gemakkelijker geworden, omdat de voormalige aanmeerringen zijn vervangen door nieuwe bolders.

Brielle - Langs de jachthaven van Brielle zijn onlangs 11 nieuwe servicezuilen geplaatst. De zuilen beschikken over een stroom- en wateraansluiting en zijn bedoeld voor booteigenaren en bezoekers van de haven.

De servicezuilen, die aan de R. Meeuwiszoonweg en aan het Maarland Noord- en Zuidzijde zijn geplaatst, beschikken over vier bemeterde elektra (16 Amp) aansluitingen, een kraanaansluiting en verlichting. Recreanten die gebruik willen maken van de kraanaansluiting betalen € 0,50 per eenheid, via een muntautomaat. Voor het gebruik van elektra worden de kosten berekend via de opname van meterstanden door de havenmeester. ,,Met deze voorzieningen wordt de tijd die je in de haven spendeert nog aantrekkelijker'', zegt havenmeester Kevin Rouss.

Ook is aanmeren voor havengebruikers een stuk gemakkelijker geworden. De voormalige aanmeerringen zijn vervangen door nieuwe bolders. ,,Een aantrekkelijke haven is niet alleen vanuit toeristisch-recreatief oogpunt van belang, ook is het een stimulans voor onze lokale economie. Toeristen en booteigenaren kunnen nu gemakkelijker aanmeren en onze historische stad bezoeken'', aldus wethouder van der Kooi.

De gemeentelijke jachthaven heeft 191 vaste ligplaatsen en 250 meter passantenplaatsen. Sinds januari 2019 is het havenkantoor gevestigd op Slagveld 56 bij Verhuurcentrum Brielle. Vanaf 16 april is de havenmeester 7 dagen per week van 10.00 tot 19.00 uur aanwezig. De havenmeester is bereikbaar op telefoonnummer: +31 (0)6 30 16 13 99 of +31 (0)6 53 13 62 35, info@centrumhavenbrielle.nl.

Deel deze pagina: