Live Live

Aanpak uitgaansoverlast in Brielle boekt resultaat

Gepubliceerd: Woensdag 27 maart 2019 12:34

Aanpak uitgaansoverlast in Brielle boekt resultaat

Onder het motto "Veilig en gezellig de horeca in!" hebben politie en Gemeente Brielle zaterdag controle's gehouden. 

Brielle - Afgelopen zaterdagavond 23 maart zijn in de 'Brielse' binnenstad door politie in samenwerking met gemeente Brielle controles gehouden. Deze controles hadden als doel om de 'uitgaansoverlast' te handhaven en te beperken. De komende tijd zullen er meer van dit soort acties volgen.

"De overlast tijdens de openingstijden van de horeca in Brielle is een probleem wat langer bekend is. Wij hebben in de beginfase van ons onderzoek de cijfers uitgezocht, om te bepalen wat de oorzaak van het probleem is. Op basis hiervan zijn wij acties gaan organiseren "aldus een woordvoerder van de politie.

Afgelopen zaterdag 23 maart was de eerste actie en niet zonder resultaat. "We hebben met ons meetinstrument meerdere jongeren getest op hun alcoholgebruik. Sommige hadden dusdanig veel gedronken dat ze door ons direct naar huis zijn gebracht." Gesprekken met de betrokken ouders volgen nog.

Naast de alcoholcontroles zijn er ook fietscontroles gehouden. Van 45 jongeren die Brielle in gingen zijn er 25 fietsers staande gehouden. Een vijftal fietsers en 1 bromfietser kregen een boete voor fietsen zonder voor en/of achter verlichting. Daarnaast werden er ook meerdere waarschuwingen verricht voor het ontbreken van fiets verlichting. Voor het nuttigen van drank in het openbaar en voor het niet op eerste vordering kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs kregen twee personen een boete.

"Dit was zeker niet de laatste actie. Er zullen er nog meer volgen.' stellen politie en gemeente. "Herkenbaar in politie-uniform en onherkenbaar." Het doel van de actie is: "Veilig en gezellig de horeca in!"

Deel deze pagina: