Live Live

Abbenbroek trekt aan het langste eind!

Gepubliceerd: Woensdag 27 april 2022 16:16

Zaterdag 23 april, prachtig weer en gezellige opkomst van publiek bij de wedstrijd VV Abbenbroek tegen VV Zwartewaal.

Abbenbroek - Na wat opbeurende woorden van de voorzitter over Abbenbroek, welke door de coronacrisis haar 90ste verjaardag niet heeft kunnen vieren, heeft Abbenbroek een felicitatie gekregen van de KNVB.

Erelid Hans Brinkman nam tijdens een officieel moment een mooi cadeau van Dhr. vd Meijden namens de KNVB in ontvangst, waarna de wedstrijd kon aanvangen.

Zwartewaal kwam vroeg op een 1-0 voorsprong. Abbenbroek liet het er niet bij zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Thomas Melching kwam in de 16 en werd neergehaald waarop een Penalty volgde. Niels schoot de penalty snoeihard binnen en tekende voor de 1-1.

De 1-1 was een keerpunt voor Abbenbroek. Abbenbroek had vervolgens veel balbezit. Randy de Macker gaf een goeie voorzet richting de 9 meter vanaf rechts. Walid Ahmed kopte en schreef de 2-1 op zijn naam.

Kort na de kopbal van Walid kreeg Oussama Nhari de bal op randje 16 en tikte rustig in de verre hoek de bal tussen de palen. Voor rust kon er vast nog eentje in bedacht Niels Molendijk, snoeihard geplaatst schoot Niels van een metertje of 30 รก 35 de bal buiten het bereik van de keeper. 4-1 ruststand.

Zwartewaal gaf zeker het duel niet op en ging vrijwel direct de aanval opzoeken. Vroeg in de 2e helft scoorde Zwartewaal de 4-2. Zwartewaal had het in het begin van de 2e helft voor het zeggen en tekende door een klein foutje in de verdediging ook voor de 4-3.

Dan een counter van Abbenbroek, Walid kreeg de bal, probeerde om de keeper heen te gaan maar werd neergehaald door de keeper. Zwartewaal moet helaas met 10 man verder.

Desondanks wilde Zwartewaal een gelijkspel uit het duel slepen en was gretig opzoek naar de gelijkmaker. Uiteindelijk is gelukkig Abbenbroek diegene die aan het langste eind trekt!