Live Live

Afscheid van de gemeenteraad Brielle

Vrijdag 23 december 2022 14:23

Afscheid van de gemeenteraad Brielle

Drie raadsleden hebben een koninklijke onderscheiding gekregen voor hun langdurige inzet als raadslid. 

Brielle - Dinsdagavond heeft de gemeenteraad van Brielle afscheid genomen in een bijzondere raadsvergadering. Het was een mooie avond waarin de raad afscheid nam van de gemeente Brielle als zelfstandige gemeente. Op 1 januari 2023 fuseert Brielle met Hellevoetsluis en Westvoorne en ontstaat de gemeente Voorne aan Zee.

De voorzitter van de gemeenteraad burgemeester Gregor Rensen heeft alle raadsleden persoonlijk toegesproken. Fractievoorzitters hebben teruggeblikt op de afgelopen 4,5 jaar. De raadsleden zijn in het zonnetje gezet. Een aantal gaat in januari door in de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. Een aantal anderen nam afscheid.

Drie raadsleden hebben een koninklijke onderscheiding gekregen voor hun langdurige inzet als raadslid. Bas van der linden van het CDA, Frans-Joost Heijboer van de VVD en Jan Wolters van het CDA.

Het gemeentebestuur van Brielle kent volgens traditie de mogelijkheid om tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst als blijk van waardering en erkentelijkheid een Erepenning toe te kennen. Dit jaar is het laatste jaar van de gemeente Brielle. Om die reden is het ook de laatste kans om nog een aantal personen en organisaties die zich de afgelopen decennia als vrijwilligers zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente te onderscheiden.

Foto: AR Rading - Capture Life

Deel deze pagina: