Live Live

Alle vrijwilligers in het zonnetje gezet

Zondag 24 december 2023 10:12

Alle vrijwilligers in het zonnetje gezet

Voorne aan Zee - De Brielsche Huiskamer en de Oostvoornse Hobbywerkplaats ontvingen beiden een aanmoedigingsprijs. 

Naast dat er in de theater Twee Hondjes een aanmoedigingsprijs werd uitgereikt, werd er ook in een bomvol Brestheater en in theater de Man tijdens spectaculaire avonden aanmoedigingsprijzen uitgereikt. Deze prijzen waren voor de Brielsche Huiskamer en de Oostvoornse Hobbywerkplaats.

In de Brielsche huiskamer zetten de vrijwilligers zich in voor iedereen die behoefte heeft aan een gezelligheid. De huiskamer is doordeweeks elke dag open van 9:00 uur tot 17:00 uur. Mooi is dat ze vanaf volgend jaar juni een eigen ruimte krijgen in het voormalig Rode Kruis gebouw. Ook in de weekenden bent u dan daar welkom. De vrijdagmiddagborrel schijnt in de Brielsche Huiskamer beroemd te zijn. Naast allerlei leuke andere zangers blijkt ook Ger Vos op deze borrel regelmatig zijn intrede te doen.

De Oostvoornse Hobbywerkplaats kreeg ook een aanmoedigingprijs. De Hobbywerkplaats heeft een jeugdtimmerclub , een klussendienst voor ouderen en een afdeling gereed Gereedschap. Deze afdeling verzamelt oude, nog bruikbare gereedschappen en naaimachines en knapt ze zodanig op, dat ze weer hergebruikt kunnen worden. Door bemiddeling van de landelijke Stichting Gered gereedschap worden op bestelling kisten met gereedschap samengesteld en klaar gemaakt voor verzending.

De groepen kregen naast een mooi geldbedrag voor hun vrijwilligers ook een uniek en persoonlijk schilderij van kunstgroep Spetters. Dit is een kunstgroep uit Hellevoetsluis waar iedereen met een verstandelijke, psychische -en/of lichamelijke beperking zich op allerlei manieren met kunst kan bezighouden.

De aanwezige vrijwilligers werden getrakteerd op een onvergetelijke theateravond met de voorstelling ‘Het Variété Gala’. De voorstelling van internationale allure werd gepresenteerd door de flamboyante cabaretsensatie David Severins, Dave van der Wal, Lisa Chudalla en Bella Kok.

Voor één avond werd het publiek meegenomen naar een rokerige nachtclub in Parijs of Berlijn. Het was een magische combinatie van comedy, circus- en variété-acts en zang. Alles doordrenkt met een flinke dosis humor van de Rotterdamse Dave van der Wal.

Na de voorstellingen werd er in de foyer nog volop gesproken over de zingende zaag en het jongleren. Ook het precieze werk van de messen-act en het inslikken van degens vond iedereen maar wat spannend. Sommige toeschouwers zaten bij deze acts op het puntje van hun stoel, terwijl anderen niet durfden te kijken. Het ging hier natuurlijk wel om echte messen, die werden gegooid en ingeslikt. Tijdens de avond in Oostvoorne kon het publiek in plaats van de messen-act genieten van de slangenmeisje-act waarbij ook nog op messen gelopen werd.

Naast al die acts was er natuurlijk ook tijd voor mooie en ontroerende liedjes. Of het nu Liza Minnelli of Edelweiss was, er werd volop meegezongen en gedanst. Het dak ging er af met het laatste lied, You’ll Never Walk Alone!

Jonge vrijwilligers BEDANKT!

Speciaal voor de jongere vrijwilligers en jonge mantelzorgers in Voorne aan Zee organiseerde Stichting PUSH een gratis bioscoopavond om even stil te staan bij het feit dat ook deze jongeren zich vrijwillig (of in het geval van sommige mantelzorgers noodgedwongen) inzetten voor een ander. Geen rokerige nachtclub in Berlijn of Parijs maar een avond met een film die beter past bij de jongeren van 12 tot en met 25 jaar.

Deze vrijwilligers mochten met een introducée naar de nieuwe bioscoopfilm ‘Wonka’, naar het verhaal achter de bekende directeur van de chocoladefabriek. Onder het genot van een drankje en wat lekkers en na de woorden van waardering van wethouder Peter Schop werd de film vertoond in Tivoli in Hellevoetsluis.

Deel deze pagina: