Live Live

Alternatieve evenementen in Nissewaard

Gepubliceerd: Maandag 22 juni 2020 17:00

Alternatieve evenementen in Nissewaard

Doordat veel festiviteiten niet zijn doorgegaan, zijn er voldoende financiële middelen beschikbaar om iets moois te organiseren. 

Nissewaard - Het corona-virus en de genomen maatregelen hebben ook het festivalseizoen op slot gegooid. Moeilijk voor de ondernemers, maar ook vervelend voor de inwoners van Nissewaard. Dus roept ONS het college op om met goede alternatieve evenementen te komen.

“Nissewaard kent een royaal en divers aanbod aan evenementen en daar zijn we trots op”, stelt raadslid Jos Verhoeven. “De sociale isolatie van de afgelopen maanden was voor niemand leuk en daarom zijn wij verheugd dat deze motie door een meerderheid van de raad is aangenomen. Er zijn genoeg alternatieven te bedenken die we volgens het nieuwe normaal kunnen organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een drive-in bioscoop of een drone show zoals in Rotterdam, zolang het maar voor jong en oud is. Evenementen zijn belangrijk voor de samenleving en brengen plezier. Kijk naar het jarenlange succes van het Spijkenisse festival.” Doordat veel festiviteiten niet zijn doorgegaan zijn er voldoende financiële middelen beschikbaar om iets moois te organiseren voor de inwoners van Nissewaard.

Jos Verhoeven benadrukt dat de organisatie de dan geldende regels van het RIVM voorop moet stellen. Het is nog wel even wachten tot na 1 september. Wanneer de verdere versoepeling is aangekondigd, kan invulling aan de motie worden gegeven.

Deel deze pagina: