Live Live

Alzheimer Café

Gepubliceerd: Zaterdag 23 februari 2019 19:13

Alzheimer Café

Het Alzheimer Café Hellevoetsluis wordt gehouden op iedere eerste maandag van de maand.

Hellevoetsluis - Op maandagavond 4 maart is mevrouw Tineke van Sleen, Dementie Zorg Adviseur, trainer en coach, te gast in het Alzheimer Café Hellevoetsluis. Tineke komt spreken over vrijheid en veiligheid, die bij personen met dementie vaak onder druk komen te staan.

Naarmate de ziekte vordert nemen de dilemma’s in de zorg voor mensen met dementie toe. Vaak onbedoeld met beperking van vrijheid tot gevolg. Wat als iemand dreigt te vallen of te verdwalen? Of zich niet wil (laten) verzorgen? Of de hele nacht onrustig is? Of dag en nacht omkeert? Zijn er dan mogelijkheden om nog goede zorg te verlenen? Via filmpjes worden praktijkvoorbeelden geschetst en gaan we met elkaar in gesprek over allerlei dilemma’s.

Uiteraard is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen en het delen van uw ervaringen met Tineke. Het Alzheimer Café is vanaf 19.00 geopend. Aanvang programma 19.30 uur. U vindt het Alzheimer Café in de zaal van Hart van Hellevoet aan De Eik 68. Toegang en deelname is gratis.

Het Alzheimer Café Hellevoetsluis wordt gehouden op iedere eerste maandag van de maand. Het is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden.

Het is mogelijk om gehaald en gebracht te worden. U kunt op vrijdag 1 maart een plaats in de bus reserveren bij Janneke Postma of Judith Verhoeven van het SBO, 0181-322273, bereikbaar van 09.00 tot 13.00 uur. In de bus kunnen rollators vervoerd worden, echter geen rolstoelen.

U bent van harte welkom op maandag 4 maart aanstaande!

Deel deze pagina: