Live Live

Alzheimer Café

Gepubliceerd: Zaterdag 27 april 2019 14:52

Alzheimer Café

Het is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden.

Hellevoetsluis - Op maandagavond 6 mei zijn Els Beekman, expert van Alzheimer Nederland op het gebied van rouw bij leven en Olaf Schonknecht, expert Monuta op gebied van rouw/regelzaken bij overlijden, te gast in het Alzheimer Café Hellevoetsluis. Zij komen praten over rouw, verlies en regelzaken, maar ook wat kan helpen om verder te gaan.

Na de diagnose dementie worden mensen zich bewuster dat het leven eindig is. Er begint langzaamaan een periode van afscheid nemen. Afscheid van vaardigheden, toekomstplannen en gewoontes die altijd zo vanzelfsprekend leken. Mantelzorgers en mensen met dementie komen daardoor in een rouwproces. Vaak zelfs zonder dat ze dat beseffen.

Dementie is al zo zwaar, moet er dan ook nog gesproken worden over rouwen en het levenseinde? Door mantelzorgers en mensen met dementie bewust te maken van hun rouw kunnen ze zich aanpassen aan de veranderde situatie. En wanneer regelzaken voor het uiteindelijke afscheid tijdig worden besproken kan dit de mantelzorger rust geven. Uiteraard is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen aan Els en Olaf.

Het Alzheimer Café is vanaf 19.00 geopend. Aanvang programma 19.30 uur. U vindt het Alzheimer Café in de zaal van Hart van Hellevoet aan De Eik 68. Toegang en deelname is gratis.

Het Alzheimer Café Hellevoetsluis wordt gehouden op iedere eerste maandag van de maand. Het is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden.

Het is mogelijk om gehaald en gebracht te worden. U kunt op vrijdag 3 mei een plaats in de bus reserveren bij Janneke Postma of Judith Verhoeven van het SBO, 0181-322273, bereikbaar van 09.00 tot 13.00 uur. In de bus kunnen rollators vervoerd worden, echter geen rolstoelen.

U bent van harte welkom op maandag 6 mei aanstaande!

Deel deze pagina: