Live Live

Alzheimer Café

Gepubliceerd: Vrijdag 31 mei 2019 14:02

Alzheimer Café

In januari 2018 werd de prijs 'Prachtig!' uitgereikt aan Mark Haayema voor zijn boek “Oma mag ik mijn pop terug?”.

Hellevoetsluis - Op maandagavond 3 juni a.s. is Mark Haayema te gast in het Alzheimer Café Hellevoetsluis. Hij vertelt over zijn boek “Oma mag ik mijn pop terug?”.

Vier keer per jaar reiken PGGM&Co en Alzheimer Nederland de Prachtig! – oorkonde uit. Met Prachtig! worden initiatieven in het zonnetje gezet, die waardevol zijn voor mensen met dementie en hun naasten. Januari 2018 werd deze prijs uitgereikt aan Mark Haayema voor zijn boek “Oma mag ik mijn pop terug?”.

Toen Mark jong was kreeg zijn oma dementie. Hij herinnert zich nog goed dat hij niets begreep van het veranderende gedrag van zijn oma. Hij besloot daarom een boekje voor kinderen te schrijven over dementie. Tijdens het schrijven van “Oma mag ik mijn pop terug?” putte Mark veel uit zijn eigen herinnering. Daarnaast sprak hij veel mantelzorgers en organisaties die werken met mensen met dementie.

Uiteraard is er na afloop van zijn boekpresentatie volop gelegenheid om zelf vragen te stellen, en ervaringen uit te wisselen. Het Alzheimer Café is vanaf 19:00 uur geopend. Aanvang programma 19:30 uur.

U vindt het Alzheimer Café in de zaal van Hart van Hellevoet aan De Eik 68 in Hellevoetsluis, te herkennen aan de vlag van Alzheimer Nederland. Toegang en deelname is gratis.

Deel deze pagina: