Live Live

Alzheimer Café

Gepubliceerd: Donderdag 22 augustus 2019 15:23

Alzheimer Café

Het Alzheimer Café Hellevoetsluis wordt gehouden op iedere eerste maandag van de maand.

Hellevoetsluis - Voor veel mensen is een dagje naar een museum een heerlijk uitje. Voor mensen met dementie en hun mantelzorger is het vaak moeilijker om een museum te bezoeken: het is er druk; er zijn teveel prikkels; het is lastig om wat langer bij een museumstuk stil te staan.

Een aantal Hellevoetse musea heeft het programma “Kijkje Alz… in de vesting” opgezet. In het Alzheimer Café van 2 september aanstaande komt Dick Ottevanger van het Stadsmuseum alles vertellen over dit speciale programma voor mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorger. Uiteraard is er na afloop van zijn presentatie volop gelegenheid om zelf vragen te stellen, en ervaringen uit te wisselen. Het Alzheimer Café is vanaf 19:00 uur geopend. Aanvang programma 19:30 uur.

U vindt het Alzheimer Café in de zaal van Hart van Hellevoet aan De Eik 68 in Hellevoetsluis, te herkennen aan de vlag van Alzheimer Nederland. Toegang en deelname is gratis.

Het Alzheimer Café Hellevoetsluis wordt gehouden op iedere eerste maandag van de maand. Het is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden.

Het is mogelijk om gehaald en gebracht te worden. U kunt op vrijdag 30 augustus een plaats in de bus reserveren bij Janneke Postma of Judith Verhoeven van het SBO, 0181-322273, bereikbaar van 09.00 tot 13.00 uur. In de bus kunnen rollators vervoerd worden, echter geen rolstoelen. U bent van harte welkom op maandag 2 september aanstaande!

Deel deze pagina: