Live Live

Alzheimer Café

Gepubliceerd: Woensdag 04 september 2019 21:26

Alzheimer Café

Gesproken wordt over het belang van bewegen en (goede) voeding voor ouderen met name voor mensen met dementie. 

Spijkenisse - Op 17 september is er weer een Alzheimer Café. Gastspreker is dementiedeskundige, spreker en auteur Ruud Dirkse. Van zijn hand verschenen diverse boeken, waaronder “Handig bij dementie” (co-auteur Lenie Vermeer) en meer recent “Wat beweegt jou?” (samen geschreven met de bekende oud-atlete Olga Commandeur).

Gesproken wordt over het belang van bewegen en (goede) voeding voor ouderen met name voor mensen met dementie. Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Ook op oudere leeftijd levert beweging nog veel positieve effecten op voor lichaam en geest. Voor mensen met dementie is het effect van bewegen nog groter! Ruud legt uit waarom dat zo is, maar bespreekt ook met de aanwezigen wat de beste manieren zijn om iemand met dementie te stimuleren tot bewegen.

Voeding is een steeds belangrijker onderwerp in de zorg voor mensen met dementie. Wat is bijvoorbeeld de invloed van voeding op het brein? Hoe kan je iemand met dementie stimuleren om te eten?

Deze vragen komen onder andere aan bod deze avond. Uiteraard is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

Het Alzheimer Café staat open voor iedereen die belangstelling heeft.

Locatie is de ontmoetingsruimte “Mei”, Winston Churchilllaan 31, 3202 GL Spijkenisse. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur.

De toegang voor het Alzheimer Café is gratis.

Deel deze pagina: