Live Live

B&W voor de klas tijdens de Week van Respect

Gepubliceerd: Dinsdag 06 november 2018 13:00

B&W voor de klas tijdens de Week van Respect

Door deze campagne op scholen en sportclubs draagt de Week van Respect bij aan een tolerante en respectvolle samenleving.

Hellevoetsluis - Op maandag 5 november gaf het college van B&W het startschot voor de Week van Respect in Hellevoetsluis door les te geven op verschillende scholen in Hellevoetsluis. Dit jaar gaven zij de gastlessen op OBS de Brandaris, OBS ’t Schijverke, OBS de Wateringe, RKB Hendrik Boogaart aan de Sportlaan en SBO de Windroos.

Tijdens de gastles bespraken de burgemeester en de wethouders met de leerlingen hoe belangrijk het onderwerp ‘respectvolle omgang’ op scholen en daarbuiten is.

De leerlingen tijdens een gesprek over respect: ‘Als je respect hebt voor elkaar, dan pest je niet. Natuurlijk moeten we kinderen die gepest worden helpen, maar het is ook belangrijk om te weten waarom iemand een ander pest.’

Door deze campagne op scholen en sportclubs draagt de Week van Respect bij aan een tolerante en respectvolle samenleving. Dit is alweer het twaalfde jaar dat de week wordt georganiseerd. In Nederland doen dit jaar 36 partnergemeenten mee aan de week, die wordt gehouden van 5 tot en met 11 november.

Week van Respect

De Respect Education Foundation is opgericht om een structurele bijdrage te leveren aan een tolerante en inclusieve maatschappij. Daarvoor ontwikkelt ze lesprogramma’s en organiseert ze activiteiten om het thema ‘Respect’ op de agenda te zetten en te houden. Tijdens deze Week worden in het land 454 activiteiten in het teken van respect georganiseerd. Er worden op allerlei scholen gastlessen gegeven door bestuurders, maar ook worden er themaweken, respectwedstrijden, dialoogtafels, en nog vele andere activiteiten georganiseerd in het teken van ‘respect’.

Deel deze pagina: