Live Live

Baakwachters gezocht voor de Stenen Baak

Zaterdag 09 maart 2024 09:36

Baakwachters gezocht voor de Stenen Baak

Oostvoorne - Wanneer de vacatures niet worden ingevuld, zal de vuurtoren geen 6 dagen van de week meer opengesteld kunnen worden.

Voor de openstelling van het Rijksmonument De Stenen Baak, de eerste stenen vuurtoren van Nederland, zijn ze op zoek naar twee baakwachters die het enthousiaste baakwachtersteam komen versterken en de toren willen openstellen voor het publiek.

De vuurtoren is gelegen in Oostvoorne op het Zuid-Hollandse eiland Voorne. De toren werd in 1630 gebouwd door stadstimmerman Maarten Cornelis Payese. De huidige eigenaar van de toren is de stichting Monumentenbezit. Sinds 2004 wordt wordt De Stenen Baak door vrijwillige baakwachters van Historisch Museum Den Briel opengesteld voor het publiek.

Wat de baakwachter doet
De baakwachter opent en sluit de toren, opent en sluit het dakluik, hijst en strijkt de vlag, activeert de licht- en geluidshow en ontvangt en begeleidt de bezoekers (circa 2.500 per jaar). De baakwachter voelt zich omringd door een prachtig landschap met een bijzondere flora, fauna, het Brielse meer en een prachtig uitzicht.

Openstelling
De toren is in april en oktober geopend op zaterdag en zondag van 11 tot 16 uur, van mei t/m september van dinsdag t/m zondag van 11 tot 16 uur. De openstelling wordt gerealiseerd op basis van een rooster waarbij een dagdeel van 2,5 uur ‘s ochtends of ‘s middags wordt gewerkt of een dag van 5 uur.

Invulling vacature dringend nodig
Wanneer de vacature voor baakwachter niet kan worden ingevuld, zal de vuurtoren geen 6 dagen van de week meer opengesteld kunnen worden.

Interesse en reageren
Wie interesse heeft en meer wil weten over deze vrijwilligersfunctie kan reageren per mail: info@historischmuseumdenbriel.nl. Vervolgens wordt vanuit het museum met de kandidaat contact opgenomen voor meer informatie en eventueel een intakegesprek.

Meer info
Adres Stenen Baak: Brielse Maas (1, 3233 LD) Oostvoorne. Algemene informatie: 0181-475475; www.historischmuseumdenbriel.nl

Deel deze pagina: