Live Live

Basisscholen starten actie “Textiel eruit, Groen erin!”

Gepubliceerd: Donderdag 19 januari 2023 15:32

Basisscholen starten actie “Textiel eruit, Groen erin!”

Heeft u nog textiel over? Gooi het in de paarse container op één van scholen bij u in de buurt!

Brielle/Vierpolders - OBS De Tiende Penning in Vierpolders en CBS Anker, OBS Branding, RKBS St. Leonardusschool en SWS De Brielse Veste in Brielle, starten met de actie “Textiel eruit, Groen erin”.

De scholen willen graag hun schoolpleinen vergroenen en vragen ouders en omwonenden van de school om hulp. Hoe? Door hun oude textiel in te leveren in de daarvoor beschikbare container. Voor iedere kilo textiel, krijgt de school 1 punt die weer ingeruild kan worden voor vergroening van het schoolplein. Voor 2.300 punten kan de school al een geveltuin krijgen!

Paarse container

“Op de schoolpleinen komt de opvallende paarse container te staan waar ouders, leerlingen maar ook omwonenden hun oude textiel in kwijt kunnen. Dus wij hopen op deze manier ons schoolplein nog groener te maken,” zegt Sandra Bijleveld, directeur van OBS De Tiende Penning.

Heeft u textiel over?

De scholen zullen via de eigen nieuwsbrief de ouders en kinderen op de hoogte houden van het aantal punten en de doelen waarvoor gespaard wordt. Heeft u nog textiel over? Gooi het in de paarse container op één van scholen bij u in de buurt. Alvast bedankt voor uw hulp!

Deel deze pagina: