Live Live

Basisscholen werken aan vergroenen schoolpleinen

Zaterdag 28 mei 2022 06:13

Basisscholen werken aan vergroenen schoolpleinen

Er is ruimte voor groen, voor speeltoestellen en deze worden per school ingericht aan de hand van een thema.

Brielle - De basisscholen Anker, Branding, St. Leonardusschool en de Brielse Veste in Brielle, ‘t Want in Zwartewaal en de Tiende Penning in Vierpolders zijn druk bezig met het ontwikkelen van plannen om hun schoolpleinen groener en duurzamer te maken.

In de onderwijsvisie van de scholen is opgenomen dat kinderen beter fysiek en mentaal ontwikkelen als de band met de natuur versterkt wordt. Kortom; door de schoolpleinen te vergroenen kunnen zij de kinderen natuurlijk laten spelen. Buiten les geven wordt onderdeel van het schoolplein.

Sandra Bijleveld, directeur De Tiende Penning: “Onze scholen zijn allemaal uniek maar wat wij met elkaar gemeen hebben, is dat wij zorgen voor uitdagender onderwijs door de kinderen niet alleen binnen het schoolgebouw maar ook op het schoolplein te laten samenwerken. Kinderen voelen zich daardoor beter, gaan beter leren en het komt de groepsdynamiek zeer ten goede. “

De schoolpleinen worden een plek waar kinderen van peuter tot groep 8 kunnen ontdekken, uitrazen, zich thuis voelen, tot rust komen en vrij kunnen spelen. Er is ruimte voor groen, voor speeltoestellen en deze worden per school ingericht aan de hand van een thema passend bij de school. Zo zal bijvoorbeeld voor De Tiende Penning het landelijke thema verder worden uitgewerkt in de inrichting van het schoolplein.

Deze thema’s worden met de leerlingraden en schoolpleincommissies van de scholen verder uitgewerkt. “Wij hopen in het nieuwe schooljaar de schoolpleinen in Brielle en Vierpolders te vergroenen. In Zwartewaal komt een gehele nieuwe school met geweldige schoolpleinen voor groot en klein. De schoolpleinen vergroten niet alleen de leefbaarheid in de buurt maar zorgen ook voor een gezondere buurt met meer biodiversiteit. Maar vooral een gezondere speelplek voor onze kinderen!” aldus Sandra Bijleveld.

Deel deze pagina: