Live Live

Basisscholen zoeken samen nieuwe leerkrachten

Gepubliceerd: Maandag 15 februari 2021 11:51

Basisscholen zoeken samen nieuwe leerkrachten

De schoolbesturen van Onderwijsgroep EduMare, Prokind Scholengroep en VCPO Spijkenisse zijn op zoek naar nieuwe leerkrachten. 

In februari is een gezamenlijke wervingscampagne voor nieuwe leerkrachten gestart. Voor het schooljaar 2021-2022 zijn de schoolbesturen Onderwijsgroep EduMare, Prokind Scholengroep en VCPO Spijkenisse op zoek naar nieuwe leerkrachten voor de meer dan 45 basisscholen op Voorne-Putten en Rozenburg.

Aanpak lerarentekort

De gezamenlijke wervingscampagne is een onderdeel van de regionale aanpak lerarentekort op het eiland Voorne-Putten waar de drie schoolbesturen zich, samen met de VPR Pool - de talentenpool voor leerkrachten in het basisonderwijs - op richten. Dit om voor het volgend schooljaar een optimale bezetting op de scholen te kunnen realiseren. ‘Het tekort aan goede leerkrachten wordt steeds groter. Deze tendens is niet alleen landelijk, maar ook op Voorne-Putten hebben we daarmee te maken. Door de arbeidsmarkt niet lokaal, maar regionaal te bewerken kunnen we kennis en resources bij elkaar voegen en samen een vuist maken’, vertelt HRM-adviseur Emma Mastenbroek namens Prokind-scholengroep en VCPO Spijkenisse.

Goed onderwijs voor alle kinderen

De drie schoolbesturen willen dat alle kinderen in Nissewaard, op Voorne-Putten en in Rozenburg toegang hebben tot goed onderwijs. Om dit te realiseren, is goed en vakkundig personeel nodig. ‘Samen vacatures plaatsen op één gezamenlijke website geeft mensen een goed overzicht van de mogelijkheden die er zijn in de regio. Hierdoor kunnen we een aantrekkelijk aanbod voor een bredere doelgroep neerzetten en is er een grote kans op een geslaagde match. De campagne is erop gericht om onderwijsprofessionals te werven voor een functie met ingang van het nieuwe schooljaar ’, aldus HRM-adviseur Thera Schouten namens Onderwijsgroep Edumare.

Weet je misschien nog iemand?

Zoek je een nieuwe uitdaging of ken je iemand in jouw omgeving die een volgende stap wil zetten in zijn loopbaan? Ga dan voor alle vacatures naar de website van de VPR Pool (www.vprpool.nl).

Deel deze pagina: