Live Live

Basisschool De Verwondering officieel geopend

Zondag 24 maart 2024 10:55

Basisschool De Verwondering officieel geopend

Vierpolders - Wethouder Robert van der Kooi nam de officiele opening voor zijn rekening. 

Op woensdag 20 maart is basisschool De Verwondering op het Geuzenpark in Vierpolders officieel geopend. In het bijzijn van meesters en juffen, ouders, genodigden en de directie knipte wethouder van onderwijs, Robert van der Kooi samen met de leerlingen symbolisch het lint door.

‘Basisschool De Verwondering is een mooie toevoeging aan het aanbod van basisscholen in Brielle en omstreken en dus in Voorne aan Zee. Ik ben er daarom trots op dat we dit mooie en duurzame gebouw in korte tijd hebben kunnen realiseren. Het past mooi hier op het Geuzenpark tussen de sportvelden. School en buitenschoolse opvang kunnen zo perfect gebruikmaken van hun omgeving. Een groot compliment aan de sportverenigingen op het Geuzenpark voor hun medewerking en flexibiliteit,’ geeft wethouder Robert van der Kooi aan.

Duurzame school

De accommodatie van De Verwondering op het Geuzenpark is een duurzaam gebouw. Het gebouw is modulair gebouwd en is voor meer dan tachtig procent herbruikbaar. Dat wil zeggen dat modules zijn gekoppeld en gestapeld tot een gebouw en na verloop van tijd kunnen deze herplaatst worden. Het gebouw is gebouwd volgens de BENG-richtlijnen (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Dat betekent dat het gebouw wordt verwarmd door warmtepompen en dat er zonnepanelen op het dak liggen.

De bouw is uitgevoerd door bouwbedrijf Jan Snel in opdracht van gemeente Voorne aan Zee.

Deel deze pagina: