Live Live

Basisschool Horizon Gelinck wint E-waste Race

Gepubliceerd: Vrijdag 05 april 2019 18:46

Basisschool Horizon Gelinck wint E-waste Race

De E-waste Race Nissewaard/Rotterdam is een initiatief van Weee NL, Reinis en Gemeente Rotterdam.

Spijkenisse - Basisschool Horizon Gelinck uit Spijkenisse heeft de E-waste Race in Nissewaard/Rotterdam gewonnen! In totaal haalden de 10 deelnemende basisscholen een nieuw record van 39.175 elektronische apparaten op in de buurt.

Basisschool Horizon Gelinck is met 9.543 apparaten en een score van 5470 de winnaar geworden. Zij winnen een schoolreis naar Nemo Science Museum in Amsterdam. De prijsuitreiking vond vrijdag plaats door wethouder Jan Willem Mijnans.

De afgelopen weken zamelden leerlingen van verschillende scholen in de stad elektrisch en elektronisch afval in hun wijk in. Leerlingen van Basisschool De regenboog, De Zalmplaat, De Hoeksteen, Het Anker, Horizon Gelinck, De Morgenster, De Maasoever, De Markenburg, De Veenvlinder en Jan Campert.

Buurtbewoners konden de afgelopen vier weken hun elektronisch afval aanmelden op een website, waarna scholieren het afval, zoals een citruspers, dvd-speler, of haardroger aan huis ophaalden. Apart inzamelen van elektronisch afval draagt bij aan een duurzame kringloop: onderdelen ervan worden opnieuw gebruikt. Zo komen schadelijke stoffen niet in het milieu en worden schaarse grondstoffen opnieuw ingezet.

De E-waste Race is bedoeld als aansporing voor het apart aanbieden van elektronisch afval. In Nederland wordt twee derde van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled, omdat het afval niet apart wordt aangeboden. Zo gaan waardevolle materialen verloren voor hergebruik.

De E-waste Race Nissewaard/Rotterdam is een initiatief van Weee NL, Reinis en Gemeente Rotterdam. Zo zorgen zij ervoor dat ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt.

Deel deze pagina: