Live Live

Belang van Nissewaard komt met een nieuw plan

Donderdag 17 februari 2022 12:36

Belang van Nissewaard komt met een nieuw plan

De partij wil gaan voor een zo lokaal mogelijk college met de belangen gericht op de eigen inwoners.

Nissewaard - 'Belang van Nissewaard' komt met een nieuw plan: de lokale partij wil op 17 maart gaan bouwen aan een leefbare gemeente en komt met een 'Marshall'- plan voor Nissewaard. 'Belang van Nissewaard' wil niet gaan bezuinigen zoals bijvoorbeeld ONS wil. De partij wil juist enorm gaan investeren in de lokale economie.

"Wat we nu juist niet nodig hebben is om onze middenstand weer keihard te raken, op de jeugdzorg 2 miljoen gaan bezuinigen om vervolgens miljoenen te steken in het vergroenen van onze gemeentelijke gebouwen," zegt Peter van der Velden, lijsttrekker van Belang. "Wat we nodig hebben is een positief geluid en wat voor een."

Marshall-plan
'Belang van Nissewaard' wil 1200 euro vrijstelling per jaar van giften in de vorm van eerste levensbehoeften voor bijstandsgerechtigden in de eigen gemeente. "Hiermee zal de omzet van onze middenstand met € 2.500.000 stijgen per jaar alleen al," zegt het enig zittende raadslid van dit moment, maar volgens de peilingen zou 'Belang' inmiddels de derde partij zijn, zoals het Algemeen Dagblad afgelopen weekend liet zien.

"We brengen de armoede in onze gemeente hiermee een enorme klap toe. Daarnaast gaan we onderzoeken of het parkeren in het centrum gratis kan, of in ieder geval de eerste uren gratis. Hierdoor behoeven de enkele boa’s die we hebben, niet meer verplicht verkeersbonnen uit te schrijven en burgertje te pesten, maar kunnen zij zich richten op het vangen van boeven. Kortom: de veiligheid stijgt en de omzet van onze winkeliers gaat gelijk omhoog."

Van der Velden is duidelijk over het plan. "Met dit Marshall-plan voor Spijkenisse en omstreken vangen we meerdere vliegen in een klap: wij zitten niet vast aan de afspraken van de 'lijst ONS'-wethouders, dus we verleggen de focus naar onze inwoners en laten onze oren niet hangen naar grootverslinders die alleen maar leven van subsidies."

Kies voor 'Belang'
Van der Velden hoopt dan ook dat inwoners een juiste keus maken in maart. Hij geeft een duidelijk signaal af. "Dus ben je gehecht aan een gemeente waar de winkels leegstaan, er wordt gecontroleerd op fout parkeren in plaats van dat er boeven worden gevangen, lege winkelpanden en prachtige sportfaciliteiten voor een bevolking waar 1 op de 4 in armoede leeft, blijf stemmen op de ONS," stelt de lijsttrekker. "Wil je in een gemeente wonen waar we naar elkaar omkijken, we belang hechten aan bomen in de stad, we de economie gaan steunen, maar de sportverenigingen en de bibliotheek en het theater hun eigen broek ophouden: stem dan op Belang van Nissewaard."

De partij wil gaan voor een zo lokaal mogelijk college met de belangen gericht op de eigen inwoners, woningen voor de eigen inwoners, veiligheid op straat en de armoede aanpakken.

Deel deze pagina: