Live Live

Belang van Nissewaard verlaat debat

Vrijdag 18 februari 2022 15:14

Belang van Nissewaard verlaat debat

Nissewaard - Belang van Nissewaard maakt zich grote zorgen over het democratische gehalte in Gemeente Nissewaard. Volgens de politieke partij is hun fractie in de afgelopen vier jaar stelselmatig de mond gesnoerd tijdens vergaderingen.

Volgens hen valt het nu te veel op dat dit met name gebeurt tijdens kritische vragen van hun fractievoorzitter Peter van der Velden richting het college van burgemeester en wethouders. Zodra Belang van Nissewaard misstanden aan de kaak wil stellen op de wijze die door de democratie wordt voorgeschreven, worden zij het woord ontnomen door de voorzitter van de vergadering, zo stelt de partij.

Belang van Nissewaard: “Afgelopen donderdag tijdens een verantwoordingsdebat dat juist bedoeld is om zaken te bespreken van de afgelopen raadsperiode, was het weer raak. Belang van Nissewaard had zich goed voorbereid op deze vergadering, daar er een aantal kwesties zijn waar nog steeds geen duidelijk en transparant antwoord voor is gegeven door de verantwoordelijke wethouders. Zo wilde onze fractievoorzitter nu eindelijk eens de naad van de kous weten omtrent de zaak BARnisse, de horecagelegenheid in het Bernissegebied alwaar de echtgenote van wethouder Hamerslag met financiële steun van de gemeente Nissewaard deze onderneming runt samen met een hooggeplaatste ambtenaar van onze gemeente. Ieder weldenkend mens zou hier haar vraagtekens bij zetten, zo ook onze fractie.”

“Op het moment dat Belang van Nissewaard aan het woord was en haar vragen via de voorzitter richting wethouder Hamerslag wilde stellen, greep de voorzitter van de vergadering mevrouw Ellen Slachter van D’66 onmiddellijk in en ontnam onze fractievoorzitter Peter van der Velden het woord. Hiermee bekent mevrouw Slachter duidelijk kleur en hanteert een vooringenomen voorzittershamer. Volgens voorzitter mevrouw Slachter mag er geen politiek bedreven worden, notabene tijdens een verantwoordingsdebat. Wij vragen ons dan ook stellig af of mevrouw Slachter bekend is met de democratie of dat zij de lijn volgt van een dictatuur die inmiddels de afgelopen jaren is ingeburgerd door de werkwijze van het huidige college”, aldus Belang van Nissewaard.

Na deze volgens Belang van Nissewaard kwalijke ondemocratische beslissing van de voorzitter, kreeg de fractie bijval van de oppositie partij Nissewaard Lokaal. Belang van Nissewaard en Nissewaard Lokaal konden dan ook niet anders dan besluiten de vergadering vroegtijdig te verlaten, waarmee zij een statement maken tegen het college en haar voorzitter.

“De kiezer moet beseffen dat met de komende gemeenteraadsverkiezingen veel op het spel staat. Of u kiest voor een dictatoriaal bewind waarin de oppositie monddood wordt gemaakt of u kiest voor een eerlijk en glashelder beleid waarin de inwoners voorop staan”, aldus Belang van Nissewaard.

Deel deze pagina: