Live Live

Belangrijke keuzes maken samen met inwoners

Gepubliceerd: Dinsdag 09 mei 2023 12:59

Belangrijke keuzes maken samen met inwoners

De gemeente Nissewaard nodigt inwoners, ondernemers en organisaties uit om samen de koers te bepalen.

Nissewaard - Nissewaard is een gemeente die veel te bieden heeft, er is voor ieder wat wils. Natuur en stad, cultuur en oude dorpskernen zijn altijd dichtbij. Maar het kan nog beter, leuker, spannender. Hoe zorgen we samen dat Nissewaard straks ook nog de plek is waar het goed leven, opgroeien en verblijven is? Om dit voor elkaar te krijgen moet de gemeente nu al belangrijke keuzes maken. In de omgevingsvisie komen deze keuzes voor de toekomst te staan.

De gemeente nodigt inwoners, ondernemers en organisaties uit om samen de koers te bepalen.

Vanaf 12 mei komt de gemeente naar haar inwoners toe. Tot aan de zomervakantie kan iedereen met de gemeente een bakkie koffie doen in de wijk, of tijdens evenementen. Meedoen kan op veel verschillende manieren. Via een online vragenlijst kunnen mensen digitaal hun ideeën, dromen en zorgen delen. In het najaar kunnen inwoners meepraten tijdens bijeenkomsten. En voor kinderen is er een interactief lespakket beschikbaar. Door dit samen te doen, bepalen we gezamenlijk de koers. Een koers die daardoor breed gedragen wordt, en daarom van iedereen is én van iedereen voelt.

Omgevingswet

De campagne ‘Maak het jouw Nissewaard’ draagt bij aan de nieuwe Omgevingswet die op 1 januari 2024 ingaat. De Omgevingswet verplicht alle gemeenten in Nederland om een omgevingsvisie op te stellen over de toekomst van de gemeente. De gemeente streeft ernaar om de omgevingsvisie ‘Nissewaard 2050’ in 2024 vast te stellen. Wethouder Chris Hottentot kijkt uit naar alle reacties: “Echt luisteren naar de mening van inwoners, dat vind ik heel belangrijk. Daarom hoop ik dat zo veel mogelijk mensen participeren. Deel je ideeën, dromen en zorgen. Maak het jouw Nissewaard!”

Meer informatie is te vinden op www.toekomstnissewaard.nl.

Deel deze pagina: