Live Live

Berovers na achtervolging aangehouden

Gepubliceerd: Zaterdag 12 augustus 2017 13:57

Berovers na achtervolging aangehouden

Donderdagmiddag zijn drie verdachten aangehouden na een beroving bij een benzinestation op de Maaswijkweg in Spijkenisse. 

Spijkenisse - De politie heeft donderdag na een achtervolging drie verdachten voor een beroving aangehouden. De beroving gebeurde in de middag op de Maaswijkweg in Spijkenisse. De verdachten dreigden bij het incident met een vuurwapen. Ze gingen ervandoor met een auto. Agenten achtervolgden hen over de A15 en door de Beneluxtunnel. Op de Hargalaan in Schiedam volgden de aanhoudingen nadat de politie de drie klem reed. Hierbij liep de auto van de verdachten en een politieauto schade op.

In de auto van de berovers vond de politie een vuurwapen en ook de buit. De verdachten beroofden iemand op de Maaswijkweg bij een benzinestation. Ze maakten telefoons buit. Bij de aanhoudingen maakten agenten gebruik van een zogenaamde benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BGTV). De agenten trekken hierbij uit voorzorg hun vuurwapen. De aangehouden verdachten zijn 22 (2x) en 28 jaar en komen uit Rotterdam en Krimpen aan den IJssel. Het slachtoffer is een 29-jarige man uit Spijkenisse.

Deel deze pagina: