Live Live

Beter zicht op overstekende voetgangers

Gepubliceerd: Woensdag 16 november 2022 13:47

Beter zicht op overstekende voetgangers

De oversteekplaats wordt zowel bij daglicht als in het donker duidelijk zichtbaar voor naderende automobilisten.

Hellevoetsluis - Gemeente Hellevoetsluis maakt werk van veilige oversteekplaatsen voor voetgangers. De komende periode worden er op maar liefst zeventien oversteekplekken portalen geplaatst. Deze portalen hebben ledverlichting en een geel reflecterend bord boven de rijbaan. 

Met name het heldere ledlicht in combinatie met de witte vlakken van de oversteekplaats, zorgt ervoor dat een voetganger veel beter zichtbaar is dan bij gewone oversteekplaatsen.

Wethouder Peter Schop heeft verkeersveiligheid in zijn portefeuille. Dit onderwerp is belangrijk voor hem: “Ik maak een punt van het verbeteren van de verkeersveiligheid van met name kwetsbare doelgroepen als jongeren en ouderen. Een goed verlichte oversteekplaats voorkomt dat automobilisten overstekende voetgangers en fietsers over het hoofd zien en draagt dus bij aan de veiligheid van deze doelgroepen in het verkeer.”

Om de boodschap kracht bij te zetten, zette hij alvast de eerste symbolische schop in de grond voor het plaatsen van de portalen.

Voorbeeld Rijksstraatweg

Bij de herinrichting van de Rijksstraatweg in 2018 zijn enkele van deze portalen geplaatst. De ervaring hier is zo positief, dat besloten is om ook voetgangersoversteekplaatsen op andere wegen in de gemeente van ledportalen te voorzien. Het gaat dan vooral om de wat grotere doorgaande wegen met (voetgangers)oversteekplaatsen die niet direct bij een kruising of rotonde liggen, zoals de Dag Hammerskjöldlaan, Plataanlaan en Vloedlijn.

Deel deze pagina: