Live Live

Bevrijdingsfestival Brielle van 4 tot en met 7 mei

Maandag 24 april 2023 15:05

Bevrijdingsfestival Brielle van 4 tot en met 7 mei

Op 4 mei veranderen het Galgenbolwerk, Bastion V en het Bleijkersbolwerk in WO2 kampementen. 

Brielle - De voorbereidingen zijn in volle gang en achter de schermen wordt hard gewerkt. De laatste puntjes worden op de i gezet om van Bevrijdingsfestival Brielle weer een mooi evenement te maken. Het evenement staat in het teken van herdenken van alle slachtoffers van oorlogsgeweld van oorlogen en conflicten en de viering van 78 jaar bevrijding van Nederland.

Op 4 mei veranderen het Galgenbolwerk, Bastion V en het Bleijkersbolwerk in WO2 kampementen en worden bezoekers meegenomen naar het leven in oorlogstijd, in dit geval jaren 1940-1945 en verschillende kampementen, geallieerd en Duits, diverse burger en militaire displays zijn in het centrum te zien.

Een bevrijdingsrit over Voorne aan Zee met aansluitend een Parade met veteranen door het centrum van Brielle, waarbij waarnemend burgemeester Rehwinkel en wethouder van der Kooi de veteranen vanaf het bordes van het oude Stadhuis zullen groeten en eren. Bijzonder is dat de 98 jarige ww2 Canadese veteraan Roly Armitage deelneemt aan de parade.

Op 4 mei zal na de herdenking het Randstedelijk Mannenkoor een concert verzorgen in de Sint Catharijnekerk te Brielle. Op 5 mei zullen de Bill Bakers Bigband en op 6 mei het Reünisten Orkest der Genie optredens verzorgen op de Markt. Tevens treedt op 6 mei The Autoreverse Jazz Orchestra op in het Kont van het Paard.

Op 5 mei zullen ze de lopers met het vrijheidsvuur uit Wageningen binnenhalen bij het vorige jaar onthulde vrijheidsmonument “de Vlam”.

Ook de mockbattle op 7 mei staat weer op het programma.

Kortom wederom een geweldig programma!

Voor meer informatie, het volledige programma en tijdstippen verwijzen wij je naar www.bevrijdingsfestivalbrielle.nl of volg hun gelijknamige FB pagina.

Foto: Elwin Luijendijk

Deel deze pagina: