Live Live

Bevrijdingsvuur en Bevrijdingsdag bij Stuifakkers

Gepubliceerd: Maandag 29 april 2019 19:57

Bevrijdingsvuur en Bevrijdingsdag bij Stuifakkers

Aanstaande zondag wordt het bevrijdingsvuur weer ontstoken bij woonzorgcentrum Stuifakkers in Rockanje. 

Rockanje - Het bevrijdingsvuur in Wageningen, wat wordt opgehaald door Westvoornse, Brielse en Hellevoetse ambtenaren, wordt dit jaar opnieuw ontstoken bij woonzorgcentrum Stuifakkers in Rockanje. SWOR/Trefpunt viert hier ook dit jaar weer op zondag 5 mei voor alle Westvoornse ouderen vanaf 14.00 uur in zaal het Getij Bevrijdingsdag, dit jaar met een optreden van de Hoekse Tranentrekkers.

De Hoekse Tranentrekkers, het smartlappenkoor bij uitstek, dat momenteel het bijzonder grote aantal van 109 leden heeft, komt samen met hun begeleidingsorkest "De Plengers" bestaande uit 3 accordeonisten, een drummer, een gitarist en basgitarist een geweldig optreden verzorgen, onder leiding van Paula van Wanrooy.

Aankomst lopers

Met volop zang en begeleid door een tweetal doedelzakspelers worden de lopers met hun vuur warm onthaald door de gasten en hun eigen familieleden en vrienden, en op het voorplein van het woonzorgcentrum aan de Briggemandreef vindt het aansteken van het Westvoornse bevrijdingsvuur dan om circa 15.45 uur plaats. De ceremonie symboliseert de bevrijding van Nederland en draagt de boodschap van vrede en vrijheid uit. Zodoende zijn natuurlijk ook alle inwoners van Westvoorne van harte welkom bij dit mooie moment.

Deel deze pagina: