Live Live

Bewoners van Maaswijk wekken zelf stroom op

Gepubliceerd: Vrijdag 18 september 2020 14:18

Bewoners van Maaswijk wekken zelf stroom op

Binnen een postcoderoosproject investeren bewoners samen in zonnepanelen op een groot dak in de buurt van waar ze wonen.

Betrokken bewoners van Maaswijk zetten de schouders eronder en gaan zelf zonne-energie opwekken. Dit doen zij door op het dak van Sporthal Maaswijk 210 zonnepanelen te plaatsen. Woon je in Maaswijk en wil je ook meedoen? Meld je dan aan voor dit project van de coöperatie Voorne Putten Energie en wordt mede-eigenaar van een zonnepaneel in Maaswijk.

Meer weten? Kom dan zaterdag 19 september naar winkelcentrum Maaswijk van 10.00 tot 14.00 uur. Daar staan de vrijwilligers klaar om vragen te beantwoorden.

Samen bereik je meer dan alleen!
In een wijk zorg je samen voor een mooie wijk, vereniging of straat. Samen bezig zijn met energie is leuk en het levert ook nog financieel voordeel op. De hittegolf begin augustus laat zien dat de aarde opwarmt. Het is dan ook belangrijk om onze energie duurzamer te maken met bijvoorbeeld zonne-energie. De coöperatie Voorne Putten Energie gaat dan ook samen met de bewoners van Maaswijk zonnepanelen leggen op het dak van de Sporthal Maaswijk. Ook de gemeente Nissewaard draagt een steentje bij en heeft het dak van de sporthal aangeboden om zonnepanelen op te plaatsen.

Samen met je buren het verschil maken
Dit zonnedak op de sporthal gaat veel groene energie opleveren. Leuk om te weten: dit dak kan 21 huishoudens van stroom voorzien van zonne-energie. Nu is het aan de inwoners van Maaswijk en omgeving om dit mogelijk te maken. Voorne Putten Energie staat klaar om de duurzame wensen van de bewoners in de wijk waar te maken. Zij geven professionele ondersteuning en begeleiden het initiatief. Zo kunnen inwoners van de gemeente ook mee profiteren van de voordelen van zonne-energie. We doen het met elkaar.

Eigen zonnepaneel op andermans dak
Wil je graag zelf groene stroom opwekken maar heb je geen eigen dak? Of is je dak niet geschikt voor zonnepanelen. Niet iedereen kan zonnepanelen plaatsen op zijn of haar woning. Door mee te doen aan het zonneproject in Maaswijk produceer je toch je eigen groene energie en bespaar je op je energierekening. Zo maken we het leven op ons prachtige eiland Voorne Putten een stukje beter.

Hoe het werkt
Meedoen is gemakkelijk! Je koopt één of meerdere zonneparticipaties en sluit een energiecontract af bij Voorne Putten Energie. Deze zonneparticipaties geven je 15 jaar lang een korting op je stroomrekening. Jij hebt geen omkijken naar installatie- en onderhoudskosten van het zonnedak in Maaswijk. Dat wordt voor je geregeld. VPE noemt dat 'geen-gedoe-garantie'.

Postcoderoosproject
Het project Maaswijk is een postcodeproject. Binnen een postcoderoosproject investeren bewoners samen in zonnepanelen op een groot dak in de buurt van waar ze wonen. Via hun energierekening ontvangen zij een korting voor de stroom die zij met hun panelen opwekken. De Rijksregeling die deze korting mogelijk maakt heet de ‘Regeling Verlaagd Tarief’, of in de volksmond: de ‘Postcoderoosregeling’. De ‘Postcoderoosregeling’ is bedoeld voor alle initiatieven van burgers, die samen groene stroom willen opwekken. De ‘Postcoderoosregeling’ dankt haar naam aan het gebied waarin de deelnemers wonen: iedereen in het viercijferige postcodegebied van het zonnedak, of één van de aangrenzende viercijferige postcodegebieden kan meedoen.

Kan ik meedoen?
De eerste stap om mee te doen is om lid te worden van de Coöperatie Voorne-Putten Energie (VPE). Het lidmaatschap van coöperatie VPE bedraagt € 20,- per jaar. Je kunt meedoen aan het zonne-energie project Maaswijk als je in de volgende postcodegebieden woont; 3201 - Centrum, de Hoek, de Elementen. Gildenwijk, 3203 – Groenewoud, 3205 – Waterland, 3207 -Maaswijk, Schenkel, 3192 - Meeuwenplaat Zalmplaat en 3172 - Rhoon/Poortugaal/Beerenplaat

Kijk voor meer informatie op www.voorneputtenenergie.nl.

Deel deze pagina: